Af Ritzau - 09/11-16 22:26

Kina giver fabriksleder betinget dødsstrafKina giver fabriksleder betinget dødsstraf

Voldsom brand, der kostede 173 mennesker livet i kinesiske havneby, blev udløst efter bestikkelsessag.

En kinesisk domstol har idømt en leder af en kemisk fabrik i Kina betinget dødsstraf for hans rolle i en eksplosionsulykke, som kostede 173 mennesker livet sidste år, oplyser BBC.

Bestyrelsesformanden for fabrikken Ruihai Logistics, Yu Xuewei, er også idømt en bøde på omkring 700.000 yuan (omkring 681.000 kroner) for ulykken i den østlige havneby Tianjin.

Han er en ud af 49 politikere og embedsmænd, som er blevet fængslet for deres rolle i firmaets ulovlige aktiviteter.

Ulykken var en af de værste industriulykker i Kinas historie. Den forårsagede økonomiske tab på op mod syv milliarder kroner.

Manglende information om de voldsomme eksplosioner i den kinesiske millionby vakte i længere tid harme, og menneskerettighedsgrupper sagde, at de kinesiske myndigheder ofrer mange liv ved ikke at tage sikkerhedsregler alvorligt.

Hundredvis af nye biler brændte, bygninger stod tilbage som udbrændte skaller på havnen, hvor der var lagre af giftige kemikalier og gas. Samtidig blev mange containere ødelagt.

Ruihai Logistics er blevet dømt for at have betalt bestikkelse, så hans fabrik kunne omgå sikkerhedsregler omkring håndtering af farlige kemikalier.

Chokbølger fra ulykken buldrede ud fra havnen og kunne mærkes i boligblokke flere kilometer væk. Det geologiske institut i USA, der foretager seismologiske målinger og registrerer jordskælv, sagde, at det registrerede sprængningen.

Industriulykker er ikke sjældne i Kina, der har haft tre årtier med buldrende vækst. For to år siden kostede en eksplosion på en fabrik, som laver dele til bilindustrien i det østlige Kina, 75 mennesker livet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx