Af Ritzau - 09/11-16 16:09

Medier: Regeringen vil lægge ny politiskole i HerningMedier: Regeringen vil lægge ny politiskole i Herning

Regeringen peger på Herning som placering for den nye politiskole, erfarer JydskeVestkysten og TV 2.

Den kommende politiskole vest for Storebælt vil regeringen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Søren Pind (V) i spidsen have placeret i Herning.

Det erfarer JydskeVestkysten og TV 2 fra flere centrale kilder på Christiansborg, hvor regeringen også har præsenteret Herning som den kommende placering over for det vigtigste forligsparti, Dansk Folkeparti.

Retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) vil dog hverken be- eller afkræfte oplysningen.

- For os er det afgørende, at regeringen overholder forliget om, at der skal bygges en skole, der skal stå klar til at modtage elever i 2018, siger Peter Kofod Poulsen til JydskeVestkysten.

I Rigspolitiets rapport, der blev offentliggjort i weekenden, anbefalede politiet, at en skole skulle opføres som nybyggeri, der kunne stå færdigt i løbet af 38 måneder.

Hernings borgmester, Lars Krarup, meddelte efterfølgende, at Herning kan have en nybygget skole parat i løbet af 22 måneder.

Det er over et år siden, et bredt flertal på Christiansborg besluttede at opføre en ny politiskole i det vestlige Danmark. Siden har flere kommuner budt sig til.

Dansk Folkeparti kræver, at placeringen afgøres med den finanslov, som regeringen og de borgerlige støttepartier i disse dage forhandler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Han holdt tungen lige i munden: Et...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx