Af Ritzau - 30/06-17 12:59; Opdateret: 30/06-17 14:04

Kræftorganisation: Kvalitetskontrol af læger er for dårligKræftorganisation: Kvalitetskontrol af læger er for dårlig

Kræftens Bekæmpelse så gerne, at man blev bedre til at kvalitetssikre arbejdet ude på kræftafdelingerne.

Mere end 3000 kvinder i Region Midtjylland kan lige nu være bekymrede for, om de er blevet tjekket tilstrækkelig grundigt for brystkræft.

Regionshospitalet i Viborg har mistanke om, at en overlæge har sjusket så meget med sit arbejde, at han har overset tegn på kræft.

Det får formanden for Kræftens Bekæmpelse, Dorte Crüger, til at efterlyse bedre kvalitetskontrol af arbejdet på kræftafdelingerne.

- Jeg har stor respekt for, at Region Midtjylland reagerer på en bekymring og nu tager fat i de mange kvinder, der kan være berørt af det her.

- Men jeg tænker også, at det måske burde være fanget noget før. Det er en meget stor bunke, de skal igennem, så problemet må have været der i et stykke tid, siger hun.

Kræftens Bekæmpelse ser gerne, at man indfører en certificering af kræftlæger.

- Det skal ikke kun gælde dem, der opererer, men alle, der har et særligt specialistområde.

- Og det skal ikke være ligesom med et kørekort, som man kan beholde, til man er 70, når først man har bestået køreprøven. Man skal løbende demonstrere, at man har det nødvendige niveau, siger formanden.

Der er i det hele taget mange måder, man kan sikre kvaliteten på foruden at gennemgå de tilgængelige data om behandlingerne på en given afdeling.

- Det handler ikke kun om efteruddannelse og certificering, men også om at man eksempelvis laver konferencer, hvor man kigger på hinandens billeder og tjekker, at man ser det samme.

Hos Lægeforeningen er formand Andreas Rudkjøbing meget enig i, at regionernes efteruddannelsesindsats er mangelfuld og trænger til en opprioritering.

Han mener dog ikke, at certificering af læger er den bedste måde at sikre kvaliteten på.

- Undersøgelser har vist, at certificeringsordninger ikke har den ønskede effekt. Lægernes arbejde er i dag for specialiseret til, at det kan indfanges af et så groftmasket net.

- Det, der er behov for, er at ledelserne får et meget bedre kendskab til kompetencerne på afdelinger og løbende tager ansvar for at få dem opdateret, siger lægernes formand.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
'X Factor'-ægteparret taler ud om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx