Af Ritzau - 04/05-17 10:52

Minister undersøger færgetakster til øer før tidMinister undersøger færgetakster til øer før tid

Folketinget førstebehandler billigere færgetakster til øerne, og økonomiminister fremskynder tjek af takster.

Folketinget førstebehandler torsdag et lovforslag om billigere færgebilletter til danske øer. Samtidig fremrykker økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) et tjek af taksterne fra 2020 til efteråret.

Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Med lovforslaget indføres gradvist et fuldt landevejsprincip undtagen i højsæsonen. Princippet betyder, at billetprisen for at sejle med en færge svarer til udgiften ved at køre den samme strækning på landevej.

Der er afsat 20 millioner kroner til lovforslaget i 2017, 30 millioner kroner. i 2018, 40 millioner kroner i 2019 og 40 millioner kroner i 2020. Beløbet skal gradvis sænke færgetaksterne til og fra øerne.

Tilskuddene har givet diskussion. Derfor vil ministeren have taksterne vurderet før.

- Det er godt, at vi igen kan finde penge til færgetaksterne til øerne. Der er sket rigtig meget på færgeområdet i den seneste tid, og det kalder på en hurtig evaluering for at vurdere virkningerne, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Vi har lyttet til stemmer på de danske øer, der har understreget, hvor vigtig prisen på en færgebillet er for turisterhvervet og bosætningen på øerne.

Lovforslaget udvider landevejsprincippet for ikke-statslige færgeruter. Tilskud til de statslige færgeruter reguleres i kontrakter mellem Transportministeriet og de, der er operatører på ruterne.

Med lovforslaget løses også et særligt momsproblem, når der gives tilskud til at sænke færgetakster på gods- og passagerområdet for de ikke-statslige færgeruter.

Hvor meget billetpriserne til og fra øerne falder, afhænger af sejlafstanden, prisstrukturen og priser på hvert enkelt færgerute.

Loven træder i kraft 1. august i år, og taksterne gennemgås fra efteråret 2017.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Milliardær dømt for mord: Ærkerival...
bt.dk
Royal baby-lykke: Kate har født
bt.dk
Stjerne stillede op til billede med...
bt.dk
Kendt dansk medie lukker og slukker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx