Af Ritzau - 10/08-16 21:31; Opdateret: 10/08-16 22:51

Hillary Clinton: Trumps udtalelse gik over grænsenHillary Clinton: Trumps udtalelse gik over grænsen

Hillary Clinton siger, at Trump opildnede til vold med udtalelse om retten til at bære våben.

Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Donald Trump opildner til vold med sin udtalelse om den del af den amerikanske forfatning, der giver borgerne ret til at bære våben - kaldet The Second Amendment.

- Vi var i går vidne til den seneste af en lang række af skødesløse udtalelser fra Donald Trump, som går over grænsen, siger Clinton, som onsdag førte valgkamp i Des Moines, Iowa.

USA's sikkerhedstjenester havde tidligere onsdag haft samtaler med repræsentanter for Trumps kampagnestab på grund af de udtalelser, som den republikanske præsidentkandidat har fremsat, oplyser en kilde i det amerikanske efterretningsvæsen til CNN.

- Der er blevet ført mere end en samtale om dette emne, siger kilden til CNN.

Det er en udtalelse i en tale, som Trump holdt, der har vakt udbredt harme og bekymring.

- Forresten, hvis hun får lov til at udpege dommere, så er der intet, I kan gøre, folkens. Selv om der for Second Amendment-mennesker måske er noget, jeg ved det ikke, sagde han og tilføjede:

- Men jeg skal sige jer, det vil blive en forfærdelig dag, hvis Hillary kan indsætte dommere. Lige nu står vi lige.

De dommere, som Trump henviser til, er højesteretsdommere, der udpeges af præsidenten.

Kommentatorer og iagttagere i USA diskuterer nu, om Trumps udtalelse rent faktisk var en trussel mod Hillary Clinton. Specielt hos hans politiske modstandere har udtalelsen udløst oprør.

- Det er enkelt. Det, som Trump siger, er farligt. En person, som vil være USA's præsident, bør ikke på nogen måde foreslå brug af vold, siger Robby Mook, Clintons kampagneleder, ifølge CNN.

Selv afviser Trump, at han taler om at bruge våben.

- Det er en politisk bevægelse. Det er en stærk politisk bevægelse, The Second Amendment, siger han til tv-stationen Fox.

- Og der er ikke andre tolkninger. Det har selv journalister sagt til mig. Jeg mener, slap nu lige af.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx