Af Ritzau - 06/03-17 11:33; Opdateret: 06/03-17 12:30

Måling efter 100 dage: S er på størrelse med regeringenMåling efter 100 dage: S er på størrelse med regeringen

Både V og LA står til tilbagegang i måling, der gør S ligeså stort som de tre regeringspartier tilsammen.

100 dage inde i VLAK-regeringens levetid kæmper den ikke blot med at få opbakning fra støttepartiet Dansk Folkeparti til politikken på Christiansborg. Det kniber tilsyneladende også med at overbevise vælgerne.

I en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, står både Venstre og Liberal Alliance til tilbagegang i forhold til valgresultatet fra juni 2015. Kun De Konservative står til fremgang.

I målingen skal der dog tages højde for en statistisk usikkerhed på mellem 0,3 og 2,8 procentpoint for de enkelte partier.

Målingen skal ses som et øjebliksbillede. Men hvis den blev til virkelighed ved et folketingsvalg, ville det være nedslående nyt for VLAK. Socialdemokratiet står nemlig ifølge målingen til at blive ligeså stort som de tre regeringspartier tilsammen.

Samlet set står regeringspartierne til 28,3 af stemmerne. S alene står til 28,6 procent og en fremgang på 2,3 procentpoint siden valget. Igen skal man dog tage forbehold for den statistiske usikkerhed i målingen.

Værst ser det ud for LA, der ifølge målingen står til en tilbagegang på 2,1 procentpoint i forhold til valget.

Da regeringen blev dannet i november sidste år, måtte LA-leder Anders Samuelsen forsvare, hvorfor han opgav sit ellers ultimative krav om en lettelse af topskatten på 5,0 procentpoint.

Siden har transportminister Ole Birk Olesen (LA) og ældreminister Thyra Frank (LA) fået hård kritik fra støttepartiet, Dansk Folkeparti, for deres første tid i ministerembedet.

Også Venstre går ifølge målingen tilbage i forhold til valgresultatet. Ved valget i 2015 fik Venstre 19,5 procent af stemmerne - det dårligste valgresultat for partiet i 25 år.

Ifølge målingen vil 18,2 procent af vælgerne pege på Venstre, hvis der var valg i dag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan dog glæde sig over, at Venstre i det mindste er større end DF i målingen.

Det oprørske støtteparti står til 17,4 procent af vælgerne mod 21,1 procent ved valget.

Som det eneste regeringsparti kan De Konservative notere fremgang. De Konservative har ifølge målingen opbakning fra 4,7 procent af vælgerne mod 3,4 procent ved valget.

Samlet set står rød blok ifølge målingen til 51,9 procent af stemmerne, mens blå blok står til 47,8 procent.

For blokkene er den statistiske usikkerhed på 3,0 procentpoint.

Rød blok står dog også til valgsejr i Ritzau Index, som er et vægtet gennemsnit af meningsmålingerne fra seks forskellige meningsmålingsinstitutter.

I Ritzau Index står rød blok til 52,5 procent af stemmerne mod blå bloks 46,7 procent.

Voxmeters måling baserer sig på telefoninterview med 1034 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra 27. februar til 5. marts.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx