Af Ritzau - 17/10-16 11:12; Opdateret: 17/10-16 11:28

Løkke aflægger Sydkorea første officielle besøg i 25 årLøkke aflægger Sydkorea første officielle besøg i 25 år

Danmark skal styrke det strategiske partnerskab med Sydkorea og underskrive en række aftaler under besøget.

Sydkoreas præsident, Park Geun-hye, byder på frokost i Det Blå Hus, som er hendes officielle bolig, når statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger landet til oktober.

Besøget er det første officielle besøg fra en dansk statsminister i 25 år og finder sted fra 23. til 25. oktober ifølge en pressemeddelelse.

- Der er stor interesse for den danske samfundsmodel i Sydkorea, vi kan eksportere danske løsninger, og samtidig kan vi have gavn af at trække viden til Danmark på områder, hvor koreanerne er i front, siger Lars Løkke Rasmussen.

Relationen mellem de to lande er tæt.

I 2013 blev Lars Løkke Rasmussen eksempelvis tildelt en orden af Sydkorea for at udvikle en tæt dansk-koreansk vækstalliance, da han sad som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

Under besøget skal statsministeren mødes med Sydkoreas præsident samt premierminister Hwang Kyo-ahn.

Statsministeren ledsages af 15 virksomhedsledere, lederne af fem erhvervsorganisationer, repræsentanter fra danske universiteter samt overborgmester for København, Frank Jensen.

Statsministeren skal besøge en dansk inspireret efterskole uden for Seoul og debattere fremtidens velfærd med koreanske studerende på Yonsei universitetet.

Målet er at styrke det strategiske partnerskab og underskrive en række politiske og kommercielle aftaler samt drøfte sikkerhedssituationen på den koreanske halvø.

- Den sydkoreanske regering satser benhårdt på innovation, iværksætteri og internationalisering, hvor vi har meget at lære af hinanden, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren vil sætte særligt fokus på samarbejdet om energi og sundhed og være vært for et større netværksarrangement med præsentationen af dansk mode og danske fødevarer.

Besøget finder sted som led i udmøntningen af regeringsgrundlagets mål om at bygge videre på det strategiske partnerskab med Sydkorea.

Lars Løkke Rasmussen deltager desuden i den traditionelle kransenedlæggelse for at mindes de faldne under Korea-krigen.

Kransenedlæggelsen vil være et symbol på Danmarks fortsatte støtte til Sydkorea og opgaven med at overvåge våbenhvileaftalen på den koreanske halvø.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx