Af Ritzau - 02/05-16 09:31; Opdateret: 02/05-16 10:44

Betjente anmelder PET-chef for racismeBetjente anmelder PET-chef for racisme

Klagemyndighed ser på, om PET-chef i tidligere stilling gav racistisk ordre til betjentene.

storybild

En gruppe anonyme betjente har anmeldt deres tidligere chef i Nordsjællands Politi for racisme. Flemming Drejer er nu ansat i PET, hvortil han blev hentet af PET-chef Finn Borch Andersen (billedet). (Billede: Scanpix/Ivanna Rahm)

En gruppe politifolk i Nordsjællands Politi har anmeldt en tidligere chef for racisme på grund af indholdet i en fem år gammel mail.

Chefen sidder nu i en lederposition i Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Anmeldelsen mod Flemming Drejer undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, oplyser Radio24syv mandag.

Baggrunden er en intern mail i Nordsjællands Politi fra 2011. Heri kaldte ledelsen østeuropæere for platugler og svindlere, og ordren lød, at betjentene som udgangspunkt skulle anholde alle østeuropæere.

Mailen citerer samtidig Flemming Drejer for at fastslå, at man er parat til at yde erstatning, såfremt anholdelserne viser sig at være uberettigede.

Den prekære mail er tidligere blevet omtalt i bogen "Den 9. Kreds," som beskriver en betjents oplevelse af Nordsjællands Politi indefra.

Bogen handler om Andreas Hogsteds erfaringer på jobbet og er skrevet af journalist Kristian B. Larsen.

Den beskriver en række kritisable forhold i Nordsjællands Politi, hvorfra flere ledere på det seneste er flyttet til Politiets Efterretningstjeneste.

Det gælder den øverste chef Finn Borch Andersen samt Uffe Stormly, der leder livvagterne i sikkerhedsafdelingen, og den anmeldte Flemming Drejer, som er chef for efterretningsafdelingen.

Anmeldelsen begrundes blandt andet med, at den førnævnte mail er en overtrædelse af straffelovens racismebestemmelse.

Betjentene, der har anmeldt deres tidligere chef, er anonyme, oplyser Radio24syv. Og den sag, de nu ønsker efterforsket, er altså fem år gammel.

Med henvisning til bogen har Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper tidligere stillet spørgsmål til justitsministeren. Svaret var, at Rigspolitiet fandt formuleringen i mailen uacceptabel.

Politikeren har i øvrigt stillet nye spørgsmål om sagen. For eksempel ønsker hun at få at vide, om ministeren har grund til at antage, hvorvidt sprogbrugen om udenlandske statsborgere er udbredt i dansk politi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx