Af Ritzau - 06/05-17 13:15

Idrætsetiker: Idrætspolitik savner muskler ikke ministerIdrætsetiker: Idrætspolitik savner muskler ikke minister

DBU sætter vognen foran hesten, når forbundet vil have en sportsminister, mener Play The Game.

DBU's formand og næstformand har lørdag luftet idéen om, at Regeringen bør skabe en ministerpost med fokus kun på sporten og idrætten i Danmark.

Men hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udnævnte en sportsminister i morgen, ville vedkommende savne både muskler og mening med den politiske tilværelse.

Det mener Jens Sejer Andersen, der er international direktør for Play The Game. Organisationen kæmper til hverdag for demokrati og gennemsigtighed i sportens verden.

- Det afgørende er ikke, om vi har en sportsminister. Det afgørende er, om der er en politik, som er bakket op med tilstrækkelige økonomisk og personalemæssige ressourcer. Det mangler meget i dag, siger han.

Han understreger, at der er grund til at glæde sig over kulturminister Mette Bocks (LA) meldinger på området. Senest har hun argumenteret for hårdere kollektive straffe ved dopingskandaler.

Men ministeren kan kun gøre så meget med de begrænsede midler, hun har, mener Jens Sejer Andersen.

- Jeg tror, man i Kulturministeriet har fire personer ansat til at dække dette meget brede idrætspolitiske område. Plus at foretage de mere administrative ting. Det er nærmest umuligt for den lille flok at lave politikudvikling, siger han.

- Man skal ikke udnævne en idrætsminister, før man har vedtaget en tilstrækkelig fyldig idrætspolitik. Bortset fra antidoping og matchfixing har vi ikke nogen markant statslig idrætspolitik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Telia-boss begræder kundeflugt: 'Det...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx