Af Ritzau - 09/11-16 12:00

Hareide presser 11 startere: Skidt træning sender dem udHareide presser 11 startere: Skidt træning sender dem ud

Åge Hareide har sat sit hold til Kasakhstan-kampen, men en dårlig træning onsdag kan sende spillere på bænken.

Landstræner Åge Hareide har mere eller mindre gjort op med sig selv, hvem der starter på banen, når landsholdet fredag i København møder Kasakhstan i VM-kvalifikationen.

De 11 startere kan dog nå at spille sig af holdet, når nordmanden onsdag eftermiddag tester sin startopstilling i træning.

- Jeg har bestemt, hvem vi skal bruge. Vi sætter de 11 på banen nu, og er jeg ikke fornøjet med det, jeg ser, så skifter vi ud.

- Der skal være pres på, og de skal levere. De skal også være gode i træning, for at de skal kunne spille godt på fredag, siger Hareide.

Landstræneren har nogle specifikke ting, han vil holde øje med.

- Jeg vil se på, hvordan de fungerer sammen. Det er vigtigt med gode relationer, for vi har kun kort tid til at træne sammen, siger Hareide.

Meget tyder på, at det er Brøndbys Frederik Rønnow, der skal erstatte den skadede Kasper Schmeichel i det danske mål.

Sådan var scenariet også i september mod Armenien. Jonas Lössl fra Mainz er også i spil.

- Jeg har truffet en afgørelse omkring, hvem jeg sætter i målet til dagens træning, og så må vi se, hvordan de gør det, siger Hareide, inden han selv fortsætter:

- Jeg var meget tilfreds med Frederiks optræden mod Armenien. Han var god. Han reddede os den ene gang, hvor det var nødvendigt. Han har stået godt hele vejen, så han er absolut en varm kandidat.

Vintervejret har givet nordmanden lidt udfordringer, da det tirsdag var umuligt at gennemføre en træning i Helsingør.

En overgang var stadion i Lyngby inde i billedet til en formiddagstræning onsdag, men snevejr betyder, at der i stedet skal trænes onsdag eftermiddag i København.

Et fokusområde i træningen bliver standardsituationer. Dem har landsholdet ikke været gode nok til at udnytte i de første tre VM-kvalifikationskampe.

- Vi havde 12 hjørnespark mod Montenegro og 13 mod Armenien. Derudover havde vi en del frispark. Det skal vi være bedre til at udnytte.

- Vi har så tilpas stærke drenge, at vi skal have mere ud af det, mener Hareide.

De svingende præstationer hidtil i VM-kvalifikationen betyder, at nordmanden overvejer, om Danmark skal stille op i den 3-5-2-formation, han introducerede i foråret.

- Det er jeg ikke sikker på.

- Jeg er ikke så optaget af formationen, men mere hvordan vi ser ud. Det skal være fremadrettet.

- Vi spillede 4-4-2 i anden halvleg mod Montenegro, og så fik vi sat et stort tryk på dem. Til sidst spillede vi 4-2-4, siger landstræneren.

Landsholdet tabte i oktober til Polen og Montenegro og har derfor blot tre point i VM-kvalifikationen på grund af sejren over Armenien.

Kravet er derfor en sejr fredag over Kasakhstan, hvis Hareide og co. skal gøre sig forhåbninger om en plads ved VM-slutrunden i Rusland om to år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Har du også undret dig? Derfor...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx