Af Ritzau - 24/11-16 16:05

Dømte i Se og Hør-sag kan forvente dyrebare søgsmålDømte i Se og Hør-sag kan forvente dyrebare søgsmål

Advokaten for omkring 20 af de forurettede i Se og Hør-sagen går efter økonomisk godtgørelse.

På vegne af cirka 20 kendte har advokat Brian Larsen fulgt den såkaldte Se og Hør-sag på nærmeste hold. Umiddelbart er han og hans klienter tilfredse med udfaldet af dommen, fortæller han.

- Det viser, at der ud over det almene begreb om, at det ikke er i orden, også er kommet en strafferetlig bedømmelse af, at der er tale om en overtrædelse af loven, siger han.

Retten i Glostrup har torsdag idømt fem tiltalte straffe på op til halvandet års fængsel.

Men står det til Brian Larsen, som blandt andet repræsenterer skuespillerne Casper Christensen, Mads Mikkelsen og Iben Hjejle, stopper sagen ikke her.

Han vil anbefale sine klienter at rejse et krav om økonomisk godtgørelse.

- Nu laver jeg en indstilling til mine klienter, og så må vi jo følge den eller lade være at følge den, men jeg lægger ikke op til, at sagen skal stoppe her. Vi går efter en godtgørelse, siger han.

Den strengeste straf på halvandet års fængsel tilfalder den såkaldte tys-tys-kilde, mens tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup får et år og tre måneders fængsel.

Tre af månederne skal afsones, mens den resterende tid gøres betinget mod vilkår om samfundstjeneste.

Tidligere chefredaktør Kim Henningsen straffes med et års betinget fængsel, mens konstitueret chefredaktør i perioden, Per Ingdal, frifindes.

De to menige journalister Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen idømmes betinget fængsel i fire måneder.

Sagen begyndte at rulle, da det i 2014 kom frem, at Se og Hør via en kilde hos Nets havde haft adgang til en række kendtes og kongeliges kreditkortoplysninger.

Det er ikke klart, hvem de eventuelle søgsmål vil rette sig imod.

En mulighed er Aller Media, som ansvarlig for at sætte overvågningen i gang, mens Nets/IBM kan klandres for manglende sikkerhed.

Også de enkelte tiltalte i sagen kan blive pålagt at betale en godtgørelse til de kendte. Det gælder også de dømte i tilståelsessagen, tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen og tidligere redaktionschef på Se og Hør Kim Bretov.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx