Af Ritzau - 12/10-16 22:26

Franske velgørere vil beholde migrantjungle i CalaisFranske velgørere vil beholde migrantjungle i Calais

Fransk plan om at lukke migrantlejr er et angreb på migranters rettigheder, mener velgørenhedsorganisationer.

11 franske velgørenhedsorganisationer anmoder i fællesskab om en retskendelse, som skal bremse den planlagte nedlæggelse af den store migrantlejr i Calais.

Den planlagte nedlæggelse er et angreb mod de tusindvis af migranters fundamentale rettigheder, mener advokat Julie Bonnier.

I september bekræftede Frankrigs præsident, François Hollande, under et besøg i lejren, at den skal nedlægges sidst på året.

Der opholder sig mellem 7000 og 10.000 mennesker i Junglen, som er blevet lejrens uofficielle navn. Den franske organisation Terre d'Asile, der arbejder til støtte for asylansøgere, talte i slutningen af august 1300 mindreårige i lejren.

De fleste af migranterne i lejren stammer fra Sudan, Afghanistan og lande i Mellemøsten.

Mange håber at kunne rejse videre til Storbritannien via tunnelen under Den Engelske Kanal.

Det er ikke første gang, den franske regering forsøger at lukke lejren. Tidligere på året ryddede myndighederne en del af lejren, og de mange migranter i lejren blev fordelt rundt om på andre flygtningecentre.

Og det samme skal ifølge regeringens plan ske med Junglens nuværende beboere. Den beslutning har udløst protester rundt om i Frankrig, hvor flere tusindvis af franskmænd er gået på gaden i protest.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx