Af Ritzau - 11/10-16 12:00

Putin udsætter besøg i Paris om krigen i SyrienPutin udsætter besøg i Paris om krigen i Syrien

Ruslands præsident afviser fransk forslag om at komme til Paris og tale om Syrien med Frankrigs præsident.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, kommer ikke som planlagt til Paris i næste uge. Han har afvist at mødes med præsident François Hollande for udelukkende at tale om Syrien.

Forværringen af forholdet mellem det store EU-land og Rusland kommer efter, at Rusland har afvist et fransk resolutionsforslag om Syrien i FN's Sikkerhedsråd.

Den tiltagende vrede i den franske regering over udviklingen i Aleppo i Syrien har ført til, at det planlagte Putin-besøg i Paris blev ændret fra fransk side.

Frankrigs præsident har insisteret på, at drøftelser om Syrien skulle være altdominerende.

- Der var kontakt mellem Kreml og Elysée-palæet i morges, hvor Putin blev tilbudt et arbejdsbesøg i Paris med fokus på Syrien, men hvor alle andre begivenheder var aflyst, siger regeringskilder i den franske hovedstad til Reuters.

- Rusland reagerede på dette forslag ved at udsætte det planlagte besøg 19. oktober, tilføjer kilderne.

Putin skulle i Paris blandt andet have indviet en ny russisk ortodoks kirke og have besøgt en russisk kunstudstilling.

Hollande har fordømt Ruslands "uacceptable" støtte til Syriens luftangreb i et tv-interview, som blev offentliggjort uddrag fra søndag.

Den franske præsident sagde i interviewet, at han var i tvivl om, hvorvidt han ville mødes med Putin.

Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, sagde mandag, at han vil anmode Den Internationale Straffedomstol om at undersøge mulige krigsforbrydelser i Syrien.

Hollande havde lørdag advaret Rusland mod at nedlægge et veto i Sikkerhedsrådet mod en fransk resolution, der indtrængende opfordrede til et stop for luftangrebene i Aleppo.

- Et land, der nedlægger veto mod denne resolution, vil miste anseelse i verden. Det ville have skylden for fortsatte voldelige overgreb, sagde Hollande.

Rusland nedlagde senere lørdag veto mod FN-resolutionen.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx