Af Ritzau - 27/05-16 11:18; Opdateret: 27/05-16 11:42

Venstre-folk i skatteoprør mod Løkke om energiafgiftVenstre-folk i skatteoprør mod Løkke om energiafgift

Toppen i Venstres folketingsgruppe protesterer mod højere skat på arbejde som svar på skrotning af afgift.

Der er kras kritik fra Venstres egen folketingsgruppe rettet mod regeringstoppen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen.

Sagen drejer sig om energiafgiften PSO, der i dag betales over elregningen. Regeringen vil skrotte afgiften og i stedet hæve bundskatten og beskære danskernes personfradrag for at finansiere det.

Regeringen gik dog til valg på et mantra om, at "det skal kunne betale sig at arbejde", og derfor har forslaget om højere bundskat skabt en kløft i Venstre.

Ifølge Ekstra Bladet har flere prominente folketingsmedlemmer talt dunder mod regeringens forslag på møder i folketingsgruppen.

Avisens kilder mener, at der i Venstres folketingsgruppe er et klart flertal imod statsministerens forslag.

- Jeg har endnu ikke hørt nogen i gruppen tale for en løsning med højere skat på arbejde, siger en kilde, som ønsker at være anonym.

Regeringen vil hæve bundskatten for at finansiere energiafgiften PSO, som EU-Kommissionen har kaldt traktatstridig, fordi den pålægges udenlandske selskaber.

Ligesom danskerne og danske virksomheder er de pålagt afgiften, men får ikke del i den grønne omstilling i Danmark.

- Vi er flere, som er utilfredse, siger et andet medlem af gruppen.

De føler, at regeringen er "pisseligeglad" med gruppen og spørger sig selv, hvorfor man overhovedet skal gå til gruppemøder, hvis der alligevel ikke bliver lyttet fra regeringens side.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell bliver det svære forhandlinger om at finde en løsning - ikke mindst internt i blå blok. Liberal Alliance og Konservative stritter imod at hæve skatten.

- Lars Løkkes blå blok ligner et hold under opløsning. I det hele taget er det meget lettere at få øje på alle de områder, hvor de blå er uenige, end hvor de kan enes. Det er det, man kalder opløsning, skriver Hans Engell i Ekstra Bladet.

Når afgiften fjernes fra danske virksomheder, skaber det gavnlige effekter for hele samfundet ifølge en analyse fra Skatteministeriet.

Ifølge ministeriet vil danskerne spare mere på elregningen, end de fremover skal betale mere i skat, hvorfor de fleste vil tjene på en omlægning af afgiften.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra statsministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Connie Hedegaard i spidsen for...
bt.dk
Tv-vært får sagt det helt forkerte på...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx