Af Ritzau - 29/06-17 11:40; Opdateret: 29/06-17 12:10

Løkke står fast på statslån trods markant intern kritikLøkke står fast på statslån trods markant intern kritik

Der er ikke tale om en krise i V, siger Løkke, efter gruppeformand Søren Gade har kaldt forslag socialistisk.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke tage forslaget om statslån af bordet trods intern kritik i Venstre.

Blandt andre Venstres gruppeformand, Søren Gade, har været usædvanlig markant og åbent kaldt forslaget for socialistisk politik.

Lækkede mails og anonyme udtalelser fra flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe understreger, at partiet er dybt splittet i spørgsmålet om, hvorvidt staten skal overtage långivning til almene boliger fra de private realkreditselskaber.

Flere folketingsmedlemmer har anonymt sagt, at de vil stemme nej til forslaget om en slags statsbank, hvis det kommer til afstemning i folketingssalen.

Lars Løkke Rasmussen vil dog ikke aflive forslaget, som ifølge finansminister Kristian Jensen (V) kan give to milliarder kroner til statskassen.

- Regeringen har gjort sig nogle overvejelser om, hvordan man kan tage gevinsten hjem, ved at staten garanterer for lånene i den almene sektor.

- Det har der været en drøftelse om, og det er der nu et videre arbejde om hen over sommer, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han afviser, at der er tale om en krise i Venstre:

- Nej, det er bestemt ikke nogen krise. Det er ganske almindeligt politisk arbejde, som handler om, at regeringen til august fremlægger en finanslov, der skal sikre forskellige hensyn. Og det skal selvfølgelig finansieres.

Spørgsmål: Din gruppeformand kalder forslaget for socialisme, mens din finansminister kalder det for klassisk Venstre-politik. Er socialisme klassisk Venstre-politik?

- Jeg har ikke flere kommentarer til den sag.

Spørgsmål: Hvad siger du til, at der bliver lækket fra din folketingsgruppe, som det er sket i denne sag?

- Jeg har ikke flere kommentarer. Regeringen arbejder på et finanslovsforslag, som kommer i slutningen af august.

- Regeringen har store ambitioner om, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde, og at vores iværksættere og virksomheder får bedre rammevilkår. Og om at vores forsvar får bedre budgetter.

- Det skal finansieres, og i den sammenhæng har vi fået øje på, at når man tager den almene boligsektor, så er det de facto sådan, at staten indestår for alle lånene. Og der har været en model for, om man kan tage gevinsten hjem på det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han erkender, at "der ikke har været tilstrækkelig god kommunikation" om sagen.

- Derfor er det aftalt, at der arbejdes videre med forslaget hen over sommerferien. Og så er der ikke mere at sige om det.

Spørgsmål: Søren Gade mener, at det vil blive dyrere for boligejerne, fordi realkreditinstitutterne mister indtægter. Derfor er de nødt til at hæve priserne andre steder. Hvad siger du til det?

- Det giver ikke anledning til at tilføje noget nyt. Det er præcis derfor, at det giver god mening at arbejde med denne sag, som jeg lige har gjort rede for, siger Lars Løkke Rasmussen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Dronningen har bedt om, at selv den...
bt.dk
Bøde til far: Søn fundet i kuffert
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx