Af Ritzau - 27/11-16 22:39

Fillon: Frankrig kan ikke tåle mere tilbagegangFillon: Frankrig kan ikke tåle mere tilbagegang

De franske konservatives præsidentkandidat lover at samle sit parti efter sejren ved primærvalget.

Tidligere premierminister François Fillon lover at forene Republikanerne i Frankrig, efter at han søndag er blevet valgt som partiets præsidentkandidat foran Alain Juppé.

Fillon lover samtidig at udføre gennemgribende reformer og ændre hele den franske "software", fortæller han i en tale efter sejren i anden runde af primærvalget.

- Nu skal jeg overbevise hele landet om, at vores projekt er det eneste, der kan løfte os, siger Fillon ifølge Reuters.

- Min tilgang til tingene er blevet forstået: Frankrig kan ikke tåle mere tilbagegang. Det ønsker sandhed og handling.

- Jeg vil påtage mig en usædvanlig opgave for Frankrig. Jeg vil fortælle sandheden og fuldstændig ændre landets software, lyder det fra Fillon.

Fillon, der var premierminister fra 2007 til 2012, har i valgkampen sagt, at han vil foretage massive nedskæringer, hvis han kommer til magten.

Blandt andet skal der fjernes 500.000 stillinger i det offentlige. Desuden vil han forhøje pensionsalderen og indføre en længere arbejdsuge end den nuværende på 35 timer.

Republikanernes kandidat er favorit til at vinde forårets præsidentvalg i Frankrig foran Marine Le Pen fra det stærkt indvandrerkritiske Front National.

Socialisterne, der i øjeblikket har François Hollande på præsidentposten, ventes ikke at kunne stille med en populær kandidat.

- Venstrefløjen er lig med fiasko, og det yderste højre er lig med bankerot, siger Fillon ifølge nyhedsbureauet AFP og erklærer, at han vil være kandidat for "alle dem, der i deres hjerter er stolte over at være franske".

Første runde af forårets præsidentvalg bliver holdt 23. april. Hvis ingen af kandidaterne får over halvdelen af stemmerne her, skal der stemmes igen i en ny runde 7. maj.

Her vil valget stå mellem de to kandidater, der fik flest stemmer i første runde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx