Af Ritzau - 08/12-16 16:15

EU-positive partier frygter kort holdbarhed af EuropolaftaleEU-positive partier frygter kort holdbarhed af Europolaftale

Allerede om et til to år kan den aftale, Danmark er ved at indgå om Europol, være forældet, mener S og R.

Det havde været bedre, om de danske vælgere havde sagt ja til at afskaffe EU-retsforbeholdet. Men når nu det ikke skete, så er den aftale, Danmark ser ud til at kunne få om Europol, acceptabel.

Nogenlunde sådan kan man sammenfatte holdningen hos de oppositionspartier, der normalt står på samme side som regeringen i EU-spørgsmål.

- Der er det meget, meget problematiske element, at alle allerede nu kan se, at den skitse, der ligger, ikke er langtidsholdbar, siger partiformand Mette Frederiksen (S).

Hun og de øvrige partiledere er torsdag blevet orienteret om de forhandlinger, regeringen har ført, efter at de danske vælgere sidste år afviste at afskaffe retsforbeholdet.

- Aftalen risikerer at blive overhalet indenom måske allerede i løbet af et år, måske om et par år, fordi den nye teknologi løber hurtigere, end vi kan, siger Mette Frederiksen.

De Radikale og SF er på samme linje.

- Det er en aftale, som kun på kort sigt løser udfordringerne. Det er nedslående, siger De Radikales politiske leder, Morten Østergaard.

- Den aftale, de lægger på bordet, er god nok på den korte bane, siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr.

- Men på den lange bane er vi stærkt udfordret.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Kan du se ligheden? Meghan Markles...
bt.dk
Kæmpe sensation: Supermålmand sender...
bt.dk
Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx