Af Ritzau - 11/11-16 04:55; Opdateret: 11/11-16 08:35

13 sovende personer omkommer i fabriksbrand i Indien13 sovende personer omkommer i fabriksbrand i Indien

Branden i en tøjfabrik brød ud tidligt om morgenen. De omkomne sov i bygningen, oplyser det lokale politi.

13 personer er omkommet i en fabriksbrand i nærheden af New Delhi i Indien. Det oplyser det lokale politi natten til fredag dansk tid ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flere personer er desuden kommet til skade som følge af flammer eller røg. Avisen Indian Express skriver, at fire personer er i kritisk tilstand.

Nyhedsbureauet dpa oplyser, at branden er slukket efter flere timers arbejde på stedet. Blandt andet tog det angiveligt lang tid for brandfolk at nå frem til stedet via de smalle gange og trapper.

- Branden brød ud i en fabrik i et beboelsesområde i Sahibabad omkring klokken 4.30 om morgenen. 13 personer, som overnattede der, er døde, mens andre bliver behandlet på hospitalet, siger Bhagwat Singh, talsmand for det lokale politi, til AFP.

Det var tilsyneladende et held, at nogle af personerne i bygningen nåede ud i live. Ifølge Abbas Hussain, der er en af brandmændene på stedet, vågnede to af de ansatte ved et tilfælde.

- To af dem vågnede til al held, og de siger, at de råbte og skreg for at vække de andre, mens de løb hen mod en balkon. Men ikke alle de andre vågnede. Måske var det allerede for sent, siger Hussain til AFP.

Ifølge indiske medier er der tale om ni personer, som modtager behandling.

Bhagwat Singh tilføjer, at en kortslutning sandsynligvis startede branden og er skyld i tragedien på fabrikken, hvor der laves læderjakker og andre former for beklædning.

Kemikalierne til at farve og behandle tekstilerne har muligvis udsendt giftige dampe i forbindelse med branden. Det er formentlig årsagen til nogle af dødsfaldene, lyder det fra Singh.

Fabriksbrande forekommer hyppigt i Indien, hvor sikkerhedsforanstaltningerne ifølge dpa er dårlige.

Politiet vil nu undersøge, om fabrikken har brudt reglerne. Abbas Hussain fra brandvæsenet er allerede overbevist om, at ikke alle protokoller er blevet fulgt.

- Ud fra det vi har set, var intet i orden, og fabrikken har helt klart ikke været lovlig. Men det kan vi først sige med sikkerhed efter en ordentlig efterforskning, siger han til AFP.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx