Af Ritzau - 11/08-16 13:53; Opdateret: 11/08-16 15:27

Dansk dametoer ror sig i OL-finale med sejrDansk dametoer ror sig i OL-finale med sejr

Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen vandt deres semifinale efter føring fra start til slut.

Den danske dametoer uden styrmand i roning med Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen roede sig torsdag i OL-finalen i Rio efter en fremragende indsats i semifinalen.

De to OL-debutanter vandt deres semifinale i overbevisende stil, mens New Zealand og Spanien tog de to sidste finalepladser i løbet.

Med finalepladsen har duoen allerede overgået deres egne forventninger til OL, hvilket kunne mærkes på Lærke Berg Rasmussen, da de kom op ad båden.

- Det føles helt vildt. Da vi lå derude i starten, var det som om, at jeg var i en drøm. Min krop var helt geléagtig. Det var vanvittigt, da vi kom over stregen, og var de første, jeg kan slet ikke have det, siger hun.

Makkeren Anne Dsane Andersen skynder sig at tilføje:

- Det er ikke så tit, at Lærke mister den og hænger i nogle sekunder efter et løb. Jeg sagde til hende, at nu skal du lige have fødderne ind, så vi ligner nogen, der kan noget mere i finalen i morgen.

Danskerne fik en kanonstart og lagde sig i front allerede efter få tag, og halvvejs førte de to danske kvinder med en bådlængde ned til den ellers stærke newzealandske båd.

På de sidste 1000 meter holdt danskerne afstanden, og finalepladsen var aldrig truet.

Når snakken falder på medaljer, lader duoen sig ikke rive med. Der blev nemlig roet en del hurtigere i den anden semifinale, selv om vind- og bølgeforholdene måske var lidt anderledes.

- Vi er ti sekunder langsommere, og det er virkelig meget, siger Anne Dsane Andersen, mens makkeren Lærke Berg Rasmussen begynder at remse nogle af de hårdeste finalemodstandere op.

- New Zealand, USA og Storbritannien har slået os hver eneste gang, siden vi satte os i den båd her.

- New Zealand smadrede nok heller ikke igennem, for de skal også ro i otteren her om lidt, afbryder Anne Dsane Andersen kort.

- Hvis der ligger en medalje og venter på os, så vil vi gerne have den. Skal det lade sig gøre, så skal vi ramme den lige i røven, fortsætter Lærke Berg Rasmussen.

Pladsen i finalen skal fejres med en lille lur efterfulgt af en Disney-film.

- Vi skal koble lidt af. Vi diskuterer lidt, hvad det skal være for en. Den skal være god, men man skal kunne kigge væk og vende tilbage. Man skal kunne rense hovedet, siger Anne Dsane Andersen.

Den danske duo imponerede stort allerede i det indledende heat, hvor de blev nummer to - kun slået med 0,23 sekunder af Storbritanniens olympiske mestre Helen Glover og Heather Stanning.

De to briter var suveræne i den første af torsdagens semifinaler, som de vandt med en bådlængde ned til USA. Sydafrika tog den tredje og sidste finaleplads i den første semifinale.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx