Af Ritzau - 03/06-16 10:42; Opdateret: 03/06-16 11:18

Pædagogerne vil hellere have gode vilkår end fleksibilitetPædagogerne vil hellere have gode vilkår end fleksibilitet

Pædagogerne jubler ikke over, at borgmester i København vil give medarbejderne et mere fleksibelt arbejdsliv.

Det er ikke de fleksible arbejdstider, der står højest på ønskelisten hos landets pædagoger. De vil hellere have, at der er ordentlige vilkår på deres arbejdspladser. Efter mange nedskæringer føler de nemlig, at de hele tiden halser efter.

Det er reaktion fra pædagogernes faglige forening, Bupl, efter at Københavns sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF), vil søsætte et nyt pilotprojekt, hvor ansatte skal genforhandle deres arbejdstid hvert år.

På den måde skal medarbejderne i højere grad bestemme, hvor meget og hvornår de arbejder. Men ifølge faglig sekretær i Bupl Lasse Bjerg føler mange pædagoger, at de er presset til at arbejde mere på kortere tid.

I lang tid har man nemlig i stedet for at fyre en medarbejder forhandlet en andens arbejdstid ned. Derfor føler pædagogerne sig ofte presset, fordi de skal mere på kortere tid, siger Lasse Bjerg.

- Pædagogerne vil tage godt imod, at deres arbejdstid er til forhandling en gang om året.

- Problemet er bare, at helt op til 60 procent af pædagogerne arbejder på nedsat tid for at få enderne til at hænge sammen på arbejdspladserne efter mange nedskæringer. Det præger deres løn og pension. Så det er ikke kun et jubelråb herfra.

Og selv om Nina Thomsen siger, at projektet ikke kun handler om at nedsætte arbejdstiden, men også om at øge arbejdstiden for de, der ønsker det, så vil fleksibilitet ikke ændre på meget for pædagogerne, mener Lasse Bjerg.

- Jeg tror, at mange pædagoger vil have mere arbejdstid, men jeg kan ikke lige se, hvor pengene skal komme fra. Er det aktiviteterne med børnene, der skal sættes ned, eller en fyret medhjælper? Det er jo ikke omkostningsfrit.

- Før man kigger på det fleksible arbejdsliv, skal man først og fremmest se på de vilkår, som medarbejderne arbejder under. Som pædagog bliver man altså ikke mere glad af at gå klokken 14 i stedet for 14.30.

Pilotprojektet skal først prøves af blandt kommunens hjemmehjælpere, sygeplejere og administrative medarbejdere, men målet er, at det spreder sig til andre ansatte i forvaltningen og videre til andre kommuner og statslige styrelser.

Fredag mødes Ninna Thomsen med en række eksperter for at diskutere detaljerne i forslaget. Håbet er, at en plan ligger klar efter sommeren - godkendt i sundheds- og omsorgsudvalget.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx