Af Ritzau - 23/08-16 09:19; Opdateret: 23/08-16 09:52

Brexit har ikke påvirket forbrugernes tro på fremtidenBrexit har ikke påvirket forbrugernes tro på fremtiden

Forbrugertilliden steg ifølge Danmarks Statistik svagt fra 3,1 i juli måned til 4,8 i august.

De danske forbrugere så nogenlunde uændret på fremtiden i august, når man sammenligner med sommerens tidligere målinger.

Forbrugertilliden, som Danmarks Statistik måler hver måned, viste en svag stigning fra 3,1 i juli til 4,8. Den ligger dermed på niveau med de seneste seks måneders gennemsnit.

Forbrugertillidsindikatoren sammensættes ud fra en spørgeskemaundersøgelse, hvor tilfældigt udvalgte danskere giver deres syn på den økonomiske situation.

Og tallene for august viser blandt andet, at forventningen til Danmarks økonomiske situation om et år er vendt fra -1,3 til 3,0, altså fra et negativt til et positivt udgangspunkt.

Det kan have noget at gøre med, at frygten for negative konsekvenser af Storbritanniens udtrædelse af EU er blevet mindre end for en måned siden.

Det mener privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank i hvert fald.

- Danskerne ser en smule lysere på udsigterne for dansk økonomi, end de gjorde i juli, der var præget af frygten for konsekvenserne af brexit og den politiske usikkerhed, det medførte både i Storbritannien og resten af EU.

- Noget af den uro lader til at have lagt sig i august, hvilket kan have bidraget til, at forbrugerne har fået et lidt mere positivt syn på fremtidsudsigterne for dansk økonomi.

Derimod giver de adspurgte udtryk for, at familiens aktuelle økonomiske situation er en lille smule dårligere end i målingerne i juni og juli.

Til gengæld er forventningen til, at det vil bedre sig det kommende år, højere, end den har været det seneste halve år.

Og der er også meget at have optimismen i, vurderer makroøkonom Søren V. Kristensen fra Sydbank.

- Helt grundlæggende kommer man nemlig ikke udenom, at de danske forbrugere har medvind fra mange fronter i øjeblikket.

- Det skyldes nemlig, at de lave prisstigninger kombineret med stigende lønninger hver eneste måned sikrer at mange danskere har flere penge mellem hænderne.

- På samme tid kan flere og flere danskere trække i arbejdstøjet og få del i den stigende realløn. Og sidst, men ikke mindst, er der også fremgang på det meste af det danske boligmarked, skriver Søren V. Kristensen i en kommentar.

Sydbank forventer på den baggrund, at forbruget vil stige med 1,5 procent herhjemme i år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Forsvarers billede af Peter Madsen:...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx