Af Ritzau - 11/08-16 12:32; Opdateret: 11/08-16 12:46

Anklager i sag om gruppevoldtægt: Det var pigens seksuelle debutAnklager i sag om gruppevoldtægt: Det var pigens seksuelle debut

Anklager tvivler stærkt på, at pige ønskede at have sex med tre personer som sin første seksuelle oplevelse.

De ser nydelige, men alvorlige ud. Håret er sat, og de lyse skjorter sidder, som de skal. Det er en vigtig dag for tre unge og tilsyneladende velfungerende unge mænd fra Østsjælland.

Østre Landsret ventes torsdag at afgøre, om de 19-årige mænd skal dømmes for voldtægt og forsøg på voldtægt.

I april blev de tre teenagere alle frifundet af Retten i Roskilde for under en fest i Herfølge at have forgrebet sig på en jævnaldrende pige. Men ifølge anklagemyndigheden var det en fejl.

Offeret var nemlig så påvirket af alkohol og mangel på insulin, at hun ikke magtede at sige fra. Det siger senioranklager Karen Vistisen torsdag under sin procedure.

- Hun beskrev det som at befinde sig i en klokke. Hun havde ikke kræfter til at kæmpe imod, siger anklageren om pigens forklaring, der blev afgivet for lukkede døre.

Samtidig har Karen Vistisen mere end almindeligt svært ved at tro, at pigen frivilligt skal have haft sex med de dengang 17-årige drenge, sådan som de hævder.

- Det var hendes seksuelle debut. Man skal aldrig sige aldrig. Men det forekommer usandsynligt, at (pigens navn, red.) skulle vælge at have sin seksuelle debut på den her måde, siger anklageren.

Den påståede forbrydelse fandt sted en nat i september 2014 på en græsplæne ved et forsamlingshus i Herfølge.

Til at starte med skal en af de tiltalte have ført sit offer ud fra festen og forsøgt at voldtage hende op ad et træ. Efterfølgende skal han ifølge anklagen have overladt den sagesløse pige til to kammerater, der både havde oralsex og samleje med hende bag en busk.

- Hun har beskrevet, hvordan hun blev lagt ned, at hendes trusser blev taget af, og at hun fik presset noget ind i munden, mens den anden begyndte samleje. Det gjorde rigtig ondt. Hun forklarede, at det varede et minuts tid, og så gik hun helt i sort, siger anklageren.

Alle de tiltalte erkender, at de i varierende grad var sammen med pigen. Den første påstår, at hun pludselig fik det så dårligt, at han måtte opgive sit forehavende. Pigen var ikke i stand til at have sex, mener han.

Omvendt insisterer kammeraterne, der tog over, på, at pigen virkede nogenlunde fattet. Hertil kommer, at det ifølge de tiltalte var pigen, der tog initiativ. Samtidig har de erkendt, at de hverken talte med hende eller vidste, hvad hun hed.

- Når man hører M og C's forklaringer, lyder det nærmest som en drøm for en teenagedreng. At møde en pige, man ikke kender, og som man ikke behøver tale med. Og ikke nok med det, så tager hun også initiativ til sex, lyder det ironisk fra anklageren.

Hun mener, at de unge mænd bør idømmes en straf på mindst 12 måneders fængsel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx