Af Ritzau - 28/05-16 19:42

Bitter erfaring skal forgylde Atlético MadridBitter erfaring skal forgylde Atlético Madrid

Atlético Madrid jagter klubbens første triumf i Champions League, mens Real Madrid har vundet den 11 gange.

Champions League-trofæet smuldrede ud af hænderne på Atlético Madrid for to år siden, da Real Madrid med en udligning i overtiden banede vejen for at vinde trofæet med de store ører i den forlængede spilletid.

Større end én Champions League-finale kunne det næppe blive for cheftræner Diego Simeone og hans Atletico-hold, mente mange. Klubben er økonomisk overmatchet af konkurrenter i både ind- og udland.

To år efter har klubben igen snydt kritikerne og sikret sig adgang til årets største klubkamp.

Den bitre erfaring fra 2014 skal bruges til at sikre en sejr over lokalrivalen denne gang, siger Atletico-anfører Diego Godin.

- Vi tabte, men vi kan tage positive momenter med fra dengang, og de har gjort, at vi har forbedret os. Vi skal spille endnu en finale, og erfaringen har lært os, hvordan vi undgår at tabe, siger anføreren.

I 2014 havde Atlético allerede sikret sig en fantastisk sæson ved at spille et sensationelt spansk mesterskab i hus inden finalen. Det var i bagklogskabens lys ikke en fordel, mener Diego Simeone.

- Vi kom direkte fra at have vundet ligaen mod Barcelona på Camp Nou. Vi havde kørt parade, vi havde festet, og så havde vi skadede spillere. Denne gang har vi haft to uger til at forberede os. Det gør en forskel, siger argentineren.

Det er vigtigt at bruge erfaringen som en motivation, men når der først er fløjtet op, må finalenederlaget ikke fylde noget, minder Simeone sine spillere om.

Også i 1974 tabte Atlético Madrid finalen i mesterholdenes turnering. Men lykkes det at vinde lørdag aften i Milano, vil klubben blive en del af et lille eksklusivt selskab, som end ikke storebror Real Madrid er en del af.

Tidligere har kun Chelsea, Ajax, Bayern München og Juventus formået at vinde alle tre europæiske turneringer, Champions League (mesterholdenes turnering), Europa League (Uefa Cuppen) og den hedengangne Cup Winners Cup.

Atlético kan blive hold nummer fem på den liste.

Topscorer Antoine Griezmann ved, at det kræver fuld koncentration, før drømmen kan gå i opfyldelse.

- Vi skal være helt klar. Vi skal blive ved med at være fokuserede i hver eneste sekund og give os fuldt ud, som vi plejer.

- Det vil være en drøm, som går i opfyldelse, hvis jeg får muligheden for at løfte trofæet, og jeg er villig til at gøre alt for, at det kommer til at ske, siger han.

Indbyrdes bliver det opgør nummer 207 mellem holdene. Real Madrid har vundet 106 af de indbyrdes opgør, men i de seneste ti kampe har Atlético haft overtaget med fem sejre og blot et enkelt nederlag.

Kampen går i gang klokken 20.45.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Facebook har mistet 365 milliarder på...
bt.dk
Anklagerens teori: Peter Madsen var...
bt.dk
Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx