Af Ritzau - 31/08-16 14:43

Russisk militær hævder at have dræbt IS-toplederRussisk militær hævder at have dræbt IS-topleder

Adskillige efterretningskanaler bekræfter ifølge russisk militær, at Adnani blev dræbt af russisk krigsfly.

Ruslands militær siger, at det var ved et russisk luftangreb, at det ledende medlem af Islamisk Stat, Abu Mohamed al-Adnani, blev dræbt, efter at den amerikanskledede koalition havde forsøgt at ramme ham.

Det russiske forsvarsministerium siger ifølge Reuters i en erklæring, at et russiske Su-34 krigsfly tirsdag dræbte op mod 40 krigere fra IS - deriblandt Abu Mohamed al-Adnani.

Ifølge de russiske oplysninger fandt angrebet sted i Maaratat-Umm Khaush i Aleppo provinsen.

Ifølge det russiske forsvarsministerium har "adskillige efterretningskanaler" bekræftet oplysningerne om, hvordan Adnani blev dræbt.

Ifølge rapporterne fra den ekstremistiske gruppes eget nyhedsorgan Amaq blev Mohammad al-Adnani dræbt, da han inspicerede militære operationer i Aleppo-området.

- Efter en rejse fyldt med ofre og kamp mod ikke-troende har den ædle syriske ridder, Abu Mohammed al-Adnani sluttet sig til kolonne af martyrledere, skriver IS.

Ved angrebet mistede Islamisk Stat den person, som ledede angreb uden for Irak og Syrien. Den 39-årige Mohammad al-Adnani, som var den officielle talsmand for IS, har været nævnt som en potentiel efterfølger til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Adnani stod for Islamisk Stats propagandavideoer - blandt andet brutale, som bevægelsen har udsendt for at tiltrække nye tilhængere.

Han opfordrede til nye angreb mod Vesten i den hellige ramadanmåned. Det menes, at han spillede en vigtig rolle for at få placeret IS i blandt andet Paris og Bruxelles.

USA har ikke officielt bekræftet, at den markante IS-leder er blevet dræbt.

Adnani kommer fra Idlib-provinsen i Syrien. Oprindeligt havde han svoret troskab til al-Qaeda. Han har tidligere været amerikansk krigsfange i Irak, oplyser tænketanken Brookings Institution ifølge Reuters.

Islamisk Stat taber både terræn i Irak og Syrien. I Irak forbereder sikkerhedsstyrkerne en offensiv for at genindtage storbyen Mosul fra Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx