11/02-16 12:38

Brød er en ubetalelig luksus i de belejrede dele af SyrienBrød er en ubetalelig luksus i de belejrede dele af Syrien

120.000 syrere er afskåret fra lægehjælp og mad af Assad-regeringen og dens styrker. FN frygter hungersnød.

storybild

120.000 mennesker i det centrale Syrien i den nordlige del af Homsprovinsen har siden midten af januar været afskåret fra forsyninger, siger FN torsdag.

Brødpriserne i området er steget til det tidobbelte sammenlignet med de priser, der er i byen Homs, hvilket nu gør brød til en ubetalelig luksus for de fleste familier.

Stoppet for forsyninger skyldes en militær offensiv fra den syriske Assad-regering og dens allierede styrker, og det frygtes, at det betyder hungersnød og dødsfald på grund af manglende lægehjælp i området.

Situationen i Homsprovinsen ligner den, man så i byen Madaya, der ligger 30 kilometer nordvest for den syriske hovedstad, Damaskus.

Byen var fra midten af oktober belejret af regeringsvenlige styrker, der nægtede, at forsyninger kom ind i byen. Det førte til sult og affødte stor kritik fra omverdenen.

I midten af januar fik nødhjælpsorganisationer kortvarigt lov at bringe nødhjælp ind i byen, der kunne hjælpe de sultende syrere i omkring 40 dage.

FN har også advaret om, at 300.000 mennesker i det østlige Aleppo risikerer at blive afskåret fra humanitær hjælp, hvis regeringsstyrkerne omringer området.

Præsidents Assad og hans støtter har på kort tid indledt en hård offensiv i den tidligere oprørsstyrede by Aleppo, der er Syriens største by og ligger i den nordlige del af landet.

Ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder er mindst 500 mennesker, heriblandt mange civile, blevet dræbt i kampene i og omkring Aleppo siden begyndelsen af februar.

Samtidig er flere hundredtusinder på flugt fra Aleppo.

Torsdag skriver den britiske avis The Guardian, at borgerkrigen i Syrien på fem år har koster 400.000 civile livet, mens 70.000 andre civile er døde på grund af manglende vand og lægehjælp.

Det svarer til elleve procent af befolkningen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx