Af Ritzau - 30/08-16 11:11

Dong Energy: Vi er uenige i Elsam-afgørelseDong Energy: Vi er uenige i Elsam-afgørelse

Dong Energy er uenig i Sø- og Handelsrettens konklusion i Elsam-sagen og overvejer at anke dommen.

Først nåede Konkurrencerådet frem til, at energiselskabet Elsam havde misbrugt sin markedsposition til at opkræve for høje priser.

Den kendelse blev anket til Konkurrenceankenævnet, som imidlertid nåede frem til samme konklusion, ligesom Sø- og Handelsretten tirsdag ligeledes mener, at Elsam har forbrudt sig mod konkurrencelovgivningen.

Alligevel mener man ikke i Dong Energy - som opstod ved en fusion af blandt andet Elsam i 2006 - at der er foregået noget ulovligt.

- Vi er uenige i dommen. Vi har i Sø- og Handelsretten vist, at de samlede omkostninger, som konkurrencemyndighederne har anerkendt, at Elsam kunne få dækket, er højere end de priser, som selskabet tog i den undersøgte periode, siger koncerndirektør Thomas Dalsgaard i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Vi mener ikke, at Elsam har overtrådt konkurrencereglerne. Vi vil nu nærlæse dommens præmisser og tage endelig stilling til, hvorvidt vi vil anke dommen, siger han.

Fristen for at anke dommen til Højesteret er 27. september i år. Hvis sagen skal for Højesteret, vil der gå nogle år, før den bliver afgjort.

Dong Energy har hensat 298 millioner kroner plus procesrenter til dækning af eventuel erstatning, og det ændrer dagens dom ikke ved.

1106 virksomheder og kommuner har krævet 4,4 milliarder plus renter i erstatning, men erstatningssagen er sat i bero, indtil konkurrencesagen er afsluttet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx