Af Ritzau - 17/08-16 02:41

EL om EU-kritik: Regeringen må tage ansvar for forureningEL om EU-kritik: Regeringen må tage ansvar for forurening

Der skal en handlingsplan på bordet for, hvordan luftforurening kan bringes ned. Det kræver Enhedslisten.

Det er i strid med EU-reglerne og kan koste mennesker livet.

Luftforureningen i København har ifølge Politiken fået en hård medfart af EU-Kommissionen. Ifølge EU har Danmark ikke overholdt reglerne om luftkvalitet, selv om vi var med til at vedtage dem.

Det får nu Enhedslisten til at kræve en handlingsplan for, hvordan Venstre-regeringen har tænkt sig at få forureningen i luften bragt ned.

Det siger miljøordfører Maria Reumert Gjerding (EL).

- Det er dybt alvorligt, at luftforureningen i København er så massiv, at det er i strid med internationale miljøregler. Både fordi det kan ende med en retssag mod Danmark, men mest fordi luftforureningen hvert år gør rigtig mange mennesker syge og i sidste ende koster menneskeliv, skriver hun i en mail.

Siden 2010 har luftforureningen i København hvert år overskredet grænseværdierne for indholdet af kvælstofdioxid, også kendt som NO2, viser de officielle indberetninger.

En målestation placeret ved H.C. Andersens Boulevard har i årevis målt for høje koncentrationer af NO2.

I et forsøg på at komme under grænsen vil regeringen flytte målestationen længere væk fra trafikken og nedjustere de målinger, der er foretaget tæt på vejbanen. Det afviser EU dog at tillade, og Enhedslisten forstår slet ikke regeringen.

- Jeg er temmelig målløs over, at regeringens tilgang til problemet er, at målestationen må flyttes væk fra vejen, så forureningstallene på den måde kan se bedre ud. Den slags snyderi hører ingen steder hjemme, siger hun og fortsætter:

- I stedet må regeringen tage ansvar for reelt at få nedbragt forureningen. Det er derfor, jeg nu kræver en konkret handlingsplan fra regeringen for, hvordan man vil få løst forureningsproblemet inden for de kommende år.

Kritikken fra EU landede hos regeringen i en såkaldt åbningsskrivelse for 14 dage siden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Er nu reelt udryddet: Det sidste...
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx