Af Ritzau - 11/04-16 23:09; Opdateret: 11/04-16 23:20

Kenyas præsident lover nye dopinglove før deadlineKenyas præsident lover nye dopinglove før deadline

Kenya har endnu ikke tidssvarende antidopinglove, og det kan i værste fald koste landet OL-deltagelse.

storybild

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, vil ikke give IOC mulighed for at udelukke landet fra OL. (Billede: AP/Bernd Von Jutrczenka)

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, erklærer det for topprioritet at få vedtaget et nyt antidoping-regelsæt, der skal sikre, at landets bedste sportsfolk får lov at deltage ved OL til sommer.

Det østafrikanske land har allerede overskredet to tidsfrister fra Det Internationale Antidopingagentur, Wada, som kræver, at Kenya får styr på dopingbekæmpelsen, der igennem en årrække har haltet gevaldigt.

- Senest i næste uge bliver antidopingloven vedtaget i parlamentet, og derefter vil jeg underskrive den, så der vil ikke være nogen undskyldning for at holde vores idrætsfolk ude af OL, siger Uhuru Kenyatta.

En lang række kenyanske atletikudøvere er i de senere år blevet afsløret i dopingbrug, og landet er blevet kritiseret for utilstrækkelige dopingkontroller og for dårligt udstyrede laboratorier.

Wada har sat 2. maj som ny frist for at få antidopingarbejdet på ret køl.

Ti dage senere skal Wada indgive en anbefaling om Kenya til Den Internationale Olympiske Komité, og i værste fald kan den stærke løbenation blive nægtet deltagelse ved OL i Rio de Janeiro.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx