Af Ritzau - 15/11-16 22:29

Hareide slutter landsholdsåret af med 1-1 i TjekkietHareide slutter landsholdsåret af med 1-1 i Tjekkiet

Nicolai Jørgensen scorede det danske mål, der sørgede for, at Danmark spillede 1-1 ude mod Tjekkiet.

Et afbudsramt dansk fodboldlandshold spillede tirsdag aften 1-1 ude mod Tjekkiet i en testkamp i Mlada Boleslav.

Optakten til kampen var præget af mange skader og afbud, og i alt syv spillere, der var med i truppen i fredagens 4-1-sejr over Kasakhstan, var ude.

Mest bittert var det nok for den 19-årige Ajax-angriber Kasper Dolberg, at han pådrog sig en fodskade til mandagens træning og ikke kunne være med.

Landstræner Åge Hareide stillede derfor op med seks nye i forhold til fredagens kamp - heriblandt Jens Stryger Larsen, Mike Jensen, Lasse Schöne og Daniel Wass.

Det var tjekkerne, der kom bedst fra start, mens danskerne forsøgte at finde hinanden på banen.

Tjekkiet, som havde ændret på ni pladser siden holdets sejr over Norge, bragte sig foran 1-0 allerede efter otte minutter.

Slavia Prag-midtbanespilleren Antonin Barak forsøgte sig med et langskud, og bolden snittede Simon Kjær på vejen og strøg forbi Frederik Rønnow i det danske mål.

Det var anden kamp i træk, at Rønnow lod et langskud gå ind, men i modsætning til i fredagens VM-kvalifikationskamp var Brøndby-keeperen chanceløs denne gang.

Tjekkerne var ved at fordoble føringen ved Theodor Gebre Selassie, men Danmark slap med skrækken.

Danmark kom langsomt bedre med i kampen og havde også et par afslutninger.

Først headede Daniel Wass på mål, og siden forsøgte Mike Jensen sig med et forkølet skud uden snert.

Der skulle dog ikke gå længe, før Danmark fik udlignet til 1-1. Og det var på noget så sjældent som et hjørnespark efter 38 minutter.

Simon Kjær headede smart bolden videre til bageste stolpe, hvor Feyenoord-topscoreren Nicolai Jørgensen bare skulle dirigere den ind over målstregen.

I slutningen af første halvleg pressede tjekkerne på for at fremtvinge endnu en scoring, men danskerne holdt stand til pausen.

Rosenborg-angriberen Christian Gytkjær fik chancen i stedet for målscorer Jørgensen fra anden halvlegs start. Her kom Jannik Vestergaard også ind i stedet for Andreas Bjelland.

Igen var det dog Tjekkiet, som tilspillede sig den første store chance, da Jaromir Zmrhal bankede bolden på stolpen efter en times spil.

Og de fysisk stærkere tjekker havde flere store chancer for at komme foran, men det danske forsvar og Rønnow lod ikke flere mål gå ind.

Gytkjær fik bolden i nettet, men der var vinket for offside, og dermed nåede den norske ligatopscorer aldrig at få gjort afgørende reklame for sig selv.

Det hele endte uafgjort, og dermed er Danmarks landsholdsår slut efter både op- og nedture.

Værst var 0-1-nederlaget hjemme til Montenegro i VM-kvalifikationen. Bedst var hjemmesejrene over Armenien og Kasakhstan i samme turnering.

Hareide kan i alt notere sig for fem sejre, to uafgjorte kampe og tre nederlag i sit første år som dansk landstræner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Voldsomme optagelser: Skilift går...
bt.dk
Boris Johnson: Sandsynligt at Putin...
bt.dk
Efter nervepirrende omsang: Blachmans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx