Af Ritzau - 25/11-16 15:29

Politiet affyrer varslingsskud ved filmoptagelse af røveriPolitiet affyrer varslingsskud ved filmoptagelse af røveri

Politiet affyrede varselsskud ved det, de troede, var et røveri. Det viste sig at være en filmoptagelse.

En filmoptagelse på Østerbro i København var onsdag aften ved at ende helt galt.

Københavns Politi blev underrettet om et væbnet røveri og rykkede ud til stedet. Der mødte de to gerningsmænd, hvoraf den ene havde noget, der mindede om et våben i hånden.

Politiet råbte dem an og affyrede derefter et varselsskud, da mændene ikke reagerede.

- Først herefter smider de det, vi troede var et våben. Det viste sig at være en ratlås, og efterfølgende får vi at vide, at det er nogle filmoptagelser, de var i gang med, siger Kristian Aaskov, vagtchef ved Københavns Politi.

Freelancefotograf ved DR Mads Bo Nielsen så hele optrinnet fra sit lejlighedsvindue, og han bekræfter, at politiet mødte talstærkt op.

- Jeg hørte et skud, som, jeg først troede, var fyrværkeri, og da jeg kiggede ned på gaden, kunne jeg se masser af betjente, som havde lagt en person ned på jorden. Det var slet ikke til at se, at der blev filmet i området, siger han til DR.

Politiet var ikke blevet underrettet om, at der var filmoptagelser i gang i området, der skulle forestille et røveri. Derfor kunne episoden være endt helt galt, mener Kristian Aaskov.

- Når vi afgiver varslingsskud til en, vi formoder har et skarpladt våben, og hvis vi ikke får en reaktion på det, så er det næste et skud mod personen. Så det kan ende med, at personen bliver skudt, siger han.

Derfor opfordrer han kraftigt til, at borgere henvender sig til politiet på forhånd, hvis de påtænker at lave filmoptagelser af den karakter.

- I de tider, vi lever i nu, der er det en rigtig god idé at give politiet besked, hvis man laver sådan nogle filmoptagelser, så vi kan tilpasse vores indsats i forhold til det, siger Kristian Aaskov.

Episoden får ikke nogle konsekvenser for de chokerede personer, der var i gang med filmoptagelserne.

- Det er ikke ulovligt, det de foretager sig. Det er nok nærmere bare uintelligent at udspille et røveri på en filmoptagelse uden at have underrettet politiet, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Voldsomme optagelser: Skilift går...
bt.dk
Boris Johnson: Sandsynligt at Putin...
bt.dk
Efter nervepirrende omsang: Blachmans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx