Af Ritzau - 06/01-17 10:46

Khader: Vi har i årtier behandlet indvandrere som børnKhader: Vi har i årtier behandlet indvandrere som børn

De sidste mange års forfejlede integrationspolitik er en katastrofe, der ikke kan overdrives, mener Khader.

Vi har i årtier behandlet indvandrere som børn. Og det er sket af frygt for at krænke, eller for at stille krav eller for at blive kaldt racister.

Sådan lyder det fra De Konservatives udlændinge- og integrationsordfører, Naser Khader, i et indlæg i BT. Her tager han et hårdt opgør med "mange års forfejlede integrationspolitik" i Danmark.

Udgangspunktet er erfaringerne med indvandrerkvinder på kontanthjælp i Odense Kommune. Sidste år begyndte Odense Kommune at kigge en række sager om kontanthjælpsmodtagere igennem.

Kommunen fandt mange eksempler på folk, der fejlagtigt var erklæret ikke-jobparate. Blandt indvandrerkvinder var det blot én ud af ti, der reelt var så syg, at vedkommende ikke var klar til arbejdsmarkedet, viste gennemgangen.

- Blandt gruppen af indvandrerkvinder, der slap for at tage del i arbejdsmarkedet med en lægeerklæring i hånden, viste det sig i Odense, at helt op til ni ud af ti faktisk godt kunne bestride et job. Vanvittigt!, skriver Naser Khader.

I denne uge var beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) på besøg i Odense Kommune for at sætte fokus på problemet. Og han blev mødt af klar tale fra jobrehabiliteringschef i Odense Kommune Søren Thorsager.

- Vi har nok pakket folk for meget ind i vat i forhold til at stille krav til dem, sagde Søren Thorsager.

Han fastslog, at lægeerklæringer i for mange tilfælde fejlagtigt har spændt ben for at få folk i arbejde.

- Lægeerklæringerne har spillet en negativ rolle. Jeg tror også, vi skal være ærlige og sige, at der er nogen, der ikke har villet ud på arbejdsmarkedet. De har brugt det til at sige, at de ikke kunne komme i job, sagde Søren Thorsager i forbindelse med ministerbesøget.

Naser Khader mener, at Odense Kommune ved at gennemgå lægeerklæringer med nye briller har "knækket koden" til gavn for indvandrerkvindernes ligestilling. Og for deres børn:

- Det er ikke raketvidenskab at regne ud, at et stort antal kvinder uden joberfaring, med dårlige danskkundskaber og primært et mellemøstligt værdisæt sandsynligvis vil opdrage børn, der vælger samme livsvej.

- Ikke fordi de er dårlige mødre eller mennesker, men fordi de ikke får det skub ud på arbejdsmarkedet, som mere end noget andet vil lære dem, hvad det vil sige at begå sig i et moderne samfund. Og det smitter naturligvis af på deres børneopdragelse, skriver Khader.

Han understreger, at indlægget ikke er møntet på de mennesker, der er rigtig syge, og som slet ikke kan arbejde.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Prins Henrik efterlader sig en helt...
bt.dk
LIGE NU: Politi efterlyser mand efter...
bt.dk
Australsk topminister trækker sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx