Af Ritzau - 04/01-17 16:11; Opdateret: 04/01-17 21:35

Tysk politi tilbageholder tuneser efter angreb i BerlinTysk politi tilbageholder tuneser efter angreb i Berlin

Politi siger, at tilbageholdt måske hjalp med angreb. Han førte "intens samtale" med Anis Amri før massakre

Den tyske chefanklagers talskvinde siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en tunesisk mand er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med angrebet på et julemarked i Berlin 19. december.

Den anholdte, der er 26 år, er mistænkt for at have spist middag med Anis Amri aftenen før denne begik en massakre ved at køre en lastbil ind i en menneskemængde i den vestlige del af den tyske hovedstad.

Politiet har mistanke om, at den anholdte, Bilel A, hjalp til med angrebet eller i hvert fald havde kendskab til det. De tyske myndigheder gør det klart, at de på nuværende tidspunkt ikke har meget bevismateriale mod den mistænkte.

Politiet siger, at han førte en "meget intens" samtale med Anis Amri aftenen inden angrebet.

Den tyske rigsadvokat sendte tirsdag politiet ud til et flygtningecenter i Berlin for at få foretaget en ransagning af en bolig tilhørende en mand, der havde kontakt til den formodede gerningsmand fra angrebet på julemarkedet i den tyske hovedstad fem dage før jul.

Politiet har tidligere løsladt en 40-årig tuneser, der blev anholdt i Tyskland i forbindelse med angrebet mod julemarkedet i Berlin, hvor 12 mennesker blev dræbt. Efterforskning viste, at manden ikke var Anis Amris formodede kontakt.

Oplysningen, om at Anis Amri måske havde en kontaktperson, kom godt en uge efter angrebet på julemarkedet i det centrale Berlin.

Amri havde gemt et telefonnummer på den anholdte i sin telefon.

Amri selv blev skudt og dræbt lillejuleaften, da han blev antastet af en politipatrulje i en forstad til Milano i det nordlige Italien. Han nåede at skyde og såre en italiensk politimand.

Det italienske politi bekræftede onsdag, at det våben, som Anis Amri anvendte i Milanoforstaden Sesto San Giovanni den 23. december, var det samme, som blev brugt ved skuddrabet på en polsk lastbilchauffør før lastbilsmassakren på julemarkedet.

/ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jamie Talbot fra X Factor: Sådan er...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Prins Henrik efterlader sig en helt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx