Af Ritzau - 28/11-16 18:46

Se og Hør-domsmand skrev om Qvortrup inden retssagenSe og Hør-domsmand skrev om Qvortrup inden retssagen

Professor kalder domsmands udtalelser for utilstedelige og mener, at man kunne have erklæret hende inhabil.

Sagen om ugebladet Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde har fået et usædvanligt efterspil, fordi en af domsmændene dagen efter dommen udtalte sig i et radioprogram om sagen og sin egen holdning til sladderblade.

Udtalelserne fik lørdag Michael Juul Eriksen, forsvarsadvokaten for tys-tys-kilden, til at kræve, at sagen går om.

Nu viser det sig ifølge Radio24syv, at den pågældende domsmand, Sahar Aslani, også i 2014 - inden hun blev valgt som domsmand i sagen - udtrykte sig om den på sin Facebook-profil.

2. maj 2014, godt tre døgn efter at dagbladet BT havde afsløret, at Se og Hør havde brugt en kilde ved Nets til at overvåge kendte og kongelige, skrev domsmanden på sin Facebook-profil:

- Med tre dages forsinkelse. Goes around, comes around. Hva’ Henrik Qvortrup.

Sætningen blev efterfulgt af en glad smiley.

Formuleringen "goes around, comes around" betyder noget i retning af, at det man gør, på et tidspunkt kommer tilbage til én selv.

Det var i 2008 under Henrik Qvortrup, at Se og Hør begyndte at bruge tys-tys-kilden.

Jørn Vestergaard, professor i strafferet ved Københavns Universitet, mener ifølge Radio24syv, at domsmandens udtalelser er utilstedelige og skaber berettiget tvivl om hendes upartiskhed.

- Hvis udtalelserne var fremkommet før dommens afsigelse, kunne der have været grundlag for at erklære hende inhabil, siger han til Radio24syv.

Eva Smith, juraprofessor ved Københavns Universitet, siger til Radio24syv, at hun "ikke kan mindes, at en domsmand nogensinde har været så åbenmundet."

- Vi kan ikke have, at domsmænd udtrykker sig på den måde. Det går simpelthen ikke, så kan systemet ikke fungere. Vi er nødt til at tro på, at domstolene er objektive, siger hun til radiostationen.

Lige efter dommen lagde domsmanden et billede af sig selv og en journalist på Facebook, hvor hun blandt andet skrev hashtagget #nejtilsladderblade.

Dagen efter udtalte hun sig om sagen i Radio24syv-programmet "Det, vi taler om". Her sagde hun blandt andet, at hun mener, at sladderblade bør uddø.

Domsmanden selv afviser at have gjort noget forkert.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Politiet sætter rekord: Har fundet...
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Verdensstjerner gik fra hinanden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx