Af Ritzau - 15/03-17 16:39; Opdateret: 15/03-17 18:33

Dømt for millionsvindel: Det var min tvillingbrorDømt for millionsvindel: Det var min tvillingbror

Retsmøde udviklede sig højst usædvanligt, da ukrainsk mand fik fire år fængsel for svindel til 90 millioner.

En ukrainsk mand er onsdag i Østre Landsret idømt fængsel i fire år og udvisning for bestandigt, fordi han stjal 90 millioner fra en russisk parfumekonge.

Dermed stadfæstede landsretten den dom, som Københavns Byret tidligere er nået frem til.

Under sagen har den 47-årige Michael Meyer forsøgt at overbevise både by- og landsret om, at han er offer for en forveksling. Den virkelige forbryder er hans enæggede tvilling, lød hans påstand.

Men begge retsinstanser troede mere på fingeraftrykserklæringer og vidneudsagn end på den høje mand med det lange gråsprængte skæg.

Michael Meyer, der har haft mindst fem forskellige identiteter, før han tog sit nuværende navn, er fundet skyldig i at bedrage den russiske rigmand Vladimir Nekrasov for 90 millioner kroner tilbage i 2007.

Vladimir Nekrasov gik under navnet parfumekongen, da han er indehaver af en russisk pendant til Matas ved navn Arbat Prestige.

Nekrasov oprettede i samarbejde med den svensk-russiske Steve Danneholm skuffeselskabet Arbat Prestige Holding ApS i Danmark.

Samarbejdet gjorde det muligt for Steve Danneholm at støvsuge selskabets konto for godt 90 millioner kroner, der blev overført til konti i Schweiz, som blev kontrolleret af den 47-årige ukrainer.

I forbindelse med domsafsigelsen trak den 47-årige store veksler på retsformandens tålmodighed ved flere gange via sin tolk at afbryde ham med spørgsmål, ligesom han betvivlede ægtheden af dokumenter, som ligger til grund for dommen.

Efter domsafsigelsen argumenterede hans forvarer, Allan Vistesen, for, at den dømte skulle løslades, da han har siddet varetægtsfængslet i både Belgien og Danmark i mere end to år.

Men forsvareren blev flere gange distraheret af Michael Meyer, der kom hen til ham med dokumenter og pegede på passager, som han åbenbart mente, at han skulle sørge for at nævne. Samtidig lykkedes det ham at skabe rod i forsvarerens papirer.

Da han på et tidspunkt trådte frem mod retsformanden med et dokument, trådte én af de tre hærdebrede betjente, der havde fulgt ham ind i retten, ind foran ham og spærrede vejen.

Retten fulgte dog senioranklager Dorthe Vejsig, der mente, at han skulle fængsles, indtil afsoning af straffen kan begynde.

Hun argumenterede med, at han tidligere ikke mødte op til afsoningen af en dom på halvandet års fængsel. Den dom skal han nu afsone oven i de fire år, han onsdag blev idømt.

Når han har udstået sin fængselsstraf i Danmark vil han blive sendt til Belgien, hvor han er idømt fem års fængsel i en anden svindelsag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
11-årig pige og hendes far dræbt...
bt.dk
Se BTs karakterer her: Brøndbys 10...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx