Af Ritzau - 07/06-16 08:23

Din uopdragne hund kan koste dig dyrtDin uopdragne hund kan koste dig dyrt

Hver sjette hundeejer har ingen ansvarsforsikring til hunden, selv om det er lovpligtigt. Det kan i værste tilfælde blive yderst kostbart.

storybild

Hver tredje hundeejer er ikke klar over, at det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. (Billede: free/)

Hvis din hund løber ud på vejen og er skyld i en trafikulykke, så kan du som ejer risikere at skulle betale for alle skaderne, hvilket i værste tilfælde kan løbe op i hundredtusindvis af kroner.

Og hvis din hund bider en anden hund, så skal du selv betale for dyrlægeregningen, hvis du altså ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring til familiens firbenede ven.

- Det kan blive dyrt. Det kan blive rigtigt dyrt. Hvis en ikkeforsikret hund bider en anden hund eller et menneske, så kan der komme en kæmpe erstatningssag ud af det, fortæller adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub til Ritzau Fokus.

Ansvarsforsikringen til hunde er obligatorisk i Danmark, men det er tilsyneladende langt fra alle hundeejere, der er klar over det, viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Agria Dyreforsikring.

33 procent af hundeejerne svarer, at de ikke vidste, at forsikringen var lovpligtig, og 17 procent af hundeejerne har slet ikke den lovpligtige hundeansvarsforsikring.

- Det overrasker mig, at tallet er så højt. Det er selvfølgelig ikke i orden, at man ikke opfylder et simpelt lovkrav, lyder det fra Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub.

- Der er nok nogen, der fravælger ansvarsforsikringen for at spare penge. Men det er jo ikke et sted, der overhovedet er diskussion om at skulle spare penge, for ansvarsforsikringen er lovpligtig, understreger Lise Lotte Christensen.

Og står man med håret i postkassen, og Fido har bidt en anden hund, et menneske eller forårsaget en trafikulykke, løber det hurtigt op, advarer Den Danske Dyrlægeforening.

- Der er jo vide grænser for, hvad sådan et overfald kan koste. Et enkelt bid med antibiotikabehandling kan koste mellem 500-1000 kroner, men hvis vi snakker indlæggelse, operation og livstruende angreb, så drejer det sig pludselig om titusindvis af kroner, lyder det fra Den Danske Dyrlægeforenings formand, Carsten Jensen.

- Men det bliver først rigtigt dyrt, hvis hunden bider mennesker eller forårsager ulykker i trafikken, så snakker vi helt andre beløber end en dyrlægeregning, vurderer Den Danske Dyrlægeforenings formand.

Fakta om ansvarsforsikring til hunde:

- Ansvarsforsikring er den eneste hundeforsikring, der er lovpligtig.

- Hvis din hund bider en anden hund, så skal du eller din forsikring dække eventuelle dyrlægeregninger.

- Ansvarsforsikringen koster normalt under 500 kroner om året uden tillægsforsikringer.

- Hundeansvarsforsikringen dækker ikke, hvis hunden gør skade på ejeren eller ejerens ting.

Kilder: Dansk Kennel Klub, Den Danske Dyrlægeforening, Agria Dyreforsikring

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring. Der er i alt gennemført 1.007 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år, som har hund, kat eller hest, i perioden den 18. - 21. marts 2016.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx