Af Ritzau - 22/10-16 19:12

Trump varsler ændringer i internationale aftalerTrump varsler ændringer i internationale aftaler

Donald Trump lover at stoppe indbetalinger til FN-programmer mod klimaforandringer, hvis han bliver valgt.

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, lægger op til store forandringer i forhold til flere internationale aftaler, som USA er en del af.

Trump siger lørdag i en tale, at hvis han bliver valgt som præsident, vil han skrotte eller "fuldstændigt genforhandle" store internationale handelsaftaler, som USA er en del af.

Det gælder Den Nordamerikanske Frihandelsaftale (Nafta), som USA har indgået med Mexico og Canada, og Trans Pacific Partnership (TPP) mellem USA og 11 stillehavsnationer.

Ændringerne vil ske, så snart Trump tiltræder embedet. Det siger han i talen, hvor han fremlægger planerne for sine første 100 dage i Det Hvide Hus, hvis han skulle vinde valget 8. november.

- Vi befinder os ved en helt særlig skillevej, siger Trump ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Skal vi gentage fortidens fejl. Eller vælger vi at tro, at vi og vores land stadig har en storslået fremtid foran os, spurgte Trump i sin tale.

Republikaneren varsler også et stop for USA's indbetalinger til FN's programmer mod klimaforandring, skriver Reuters.

Trump holder talen i den historisk betydningsfulde by Gettysburg i Pennsylvania.

En kilde i Trumps valgstab sagde inden talen gik i gang til tv-stationen Fox News, at den ville rumme et kortfattet program over ting, Trump vil forpligte sig til at eksekvere fra første dag i embedet.

Rigmanden indledte imidlertid ikke med at præsentere sine politiske visioner. Han lagde i stedet ud med flere verbale angreb mod sin modstander ved præsidentvalget, demokraten Hillary Clinton, skriver Fox News.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx