Af Ritzau - 07/12-16 21:34; Opdateret: 08/12-16 01:31

Irak beskyldes for massakre mod civileIrak beskyldes for massakre mod civile

Mindst 55 meldes dræbt efter tre luftangreb mod et travlt marked i en by i Irak, der er under IS' kontrol.

Et luftangreb mod en irakisk by tæt på den syriske grænse har kostet adskillige mennesker livet, heriblandt mange kvinder og børn.

Det oplyser to parlamentsmedlemmer og hospitalskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Luftangrebet ramte et marked i byen Qaim, der ligger i Anbar-provinsen, og som kontrolleres af den militante bevægelse Islamisk Stat.

En talsmand fra provinsrådet i Anbar siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at angrebet var udført af et irakisk fly.

Sundhedsmyndighederne i provinsen oplyser, at 55 er omkommet i de i alt tre luftangreb, heriblandt 19 børn og 12 kvinder.

To parlamentarikere fra Anbar-provinsen bekræfter, at mindst 55 er døde. Den ene, Mohammed Karbouli, siger, at 60 er døde.

Han mener, at man må drage de efterretninger, der bruges af Irak til at udsøge sig mål mod IS, i tvivl. Han kræver, at premierminister Haider al-Abadi griber ind.

- Jeg kræver, at han stopper bombardementerne og holder de skyldige for denne massakre ansvarlig, siger han.

IS' nyhedsorgan Amaq har offentliggjort billeder, som viser, hvad det kalder følgerne af angrebene. De viser brændende biler og døde mennesker - nogle af dem brændt op. Der er også billeder af flere døde børn.

Angrebet fandt sted, mens irakiske styrker på syvende uge kæmper for at knuse Islamisk Stat i byen Mosul, der ligger 175 kilometer nordøst for Qaim.

Hærens antiterrorstyrker er trængt langt ind i den østlige del af byen, men styrkerne møder hård modstand fra Islamisk Stats krigere.

Islamisk Stat har kontrolleret Mosul siden 2014. Bevægelsen har angrebet de irakiske soldater med selvmordsbomber, mortérgranater, snigskytter og bagholdsangreb fra tunneler i byens boligkvarterer.

Et nederlag til den militante bevægelse i den største by i det nordlige Irak vil være et stort tilbageslag Islamisk Stats selvdeklarerede kalifat i Irak og Syrien.

Bevægelsen kontrollerer imidlertid stadig områder i det vestlige Irak tæt på den syriske grænse.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Efter sindssygt nedrykningsdrama: BT...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx