Af Ritzau - 19/12-16 20:07; Opdateret: 19/12-16 21:26

Putin betegner drab på ambassadør som en provokationPutin betegner drab på ambassadør som en provokation

Tyrkiet: - Vi vil ikke tillade, at angrebet kommer til at kaste skygger over de tyrkisk-russiske relationer.

Drabet på Ruslands ambassadør i Ankara er rettet mod de russisk-tyrkiske relationer og mod fredsprocessen i Syrien. Det siger Ruslands præsident, Vladimir Putin, i en videoerklæring.

Den russiske leder, som blev kontaktet telefonisk af den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, kort efter skuddrabet på den russiske ambassadør, kalder angrebet for "en provokation."

I Kreml havde Putin indkaldt et særligt krisemøde for at drøfte drabet på ambassadøren.

Erdogan siger i en kommentar til sin samtale med den russiske præsident, at Tyrkiet har vist solidaritet med Rusland i forbindelse med evakueringen af den syriske storby Aleppo.

Den tyrkiske leder siger videre, at en fælles kommission skal efterforske drabet på ambassadøren.

- Vi vil ikke tillade, at angrebet kommer til at kaste skygger over de tyrkisk-russiske relationer, siger talsmænd for den tyrkiske regering.

Tidligere havde en talskvinde for det russiske udenrigsministerium, Maria Sakharova, sagt, at der var tale om et "terrorangreb".

- Vi opfatter det, som der skete, som en terrorhandling, siger Maria Sakharova i en erklæring, som blev transmitteret direkte i russisk tv.

- Vi vil tage sagen op i FN's Sikkerhedsråd. Terrorismen vil ikke vinde, siger hun videre.

Angrebet skete dagen før Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, skal mødes med sin russiske modpart, Sergej Lavrov, samt den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif.

Iran er lige som Rusland allieret med den syriske præsident, Bashar al-Assad, mens Tyrkiet støtter oprørere i kampe mod Assad.

Mødet mellem de tre landes udenrigsministre, som skal drøfte konflikten i Syrien, er noget helt nyt i diplomatiet omkring den syriske konflikt.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Derfor fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx