Af Ritzau - 22/03-17 16:13

Konservative vil have bedre styr på ulandspenge fremoverKonservative vil have bedre styr på ulandspenge fremover

Danmark når ikke op på de lovede 0,71 procent af BNI i ulandsbistand. K vil tage det op med V-ministre.

De seneste dages historier om, at den fulde ulandsbistand ikke er blevet udbetalt i 2016, får nu Det Konservative Folkeparti til at kræve bedre økonomistyring med ulandsmidlerne.

- Man skal kunne stole på, at Danmark giver 0,71 procent, hvis Folketinget har sagt 0,71 procent, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Det er Naser Khader, der er partiets ordfører for udviklingsbistand. Han konstaterer, at det ser ud til, at Danmark ender med at give 0,67 procent af bruttonationalindkomsten (BNI) i bistand i 2016.

Selv om regeringen altså har lovet at give 0,71 procent. Og gentagne gange har understreget, at Danmark skal leve op til FN-målet om at give 0,7 procent.

Årsagen er, at udgifterne til flygtninge her til lands er blevet mindre end ventet. Da de udgifter skulle betales med ulandsbistand, havde mange, inklusive K, forventet, at de overskydende penge blev ført tilbage til bistanden.

- Vi havde den klare forhåbning, at det sparede beløb, som er godt 400 millioner kroner, ville blive brugt på projekter i nærområderne i stedet for at blive lagt til side i Finansministeriet, udtaler Khader i pressemeddelelsen.

- Det er altså noget rod, og så må Finansministeriet i fremtiden være bedre til at styre økonomien på dette område, så der ikke er usikkerhed om, at vi overholder, hvad vi er blevet enige om.

- Den sag tager vi op med finansministeren og med udviklingsministeren, varsler han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx