Af Ritzau - 14/12-16 06:06; Opdateret: 14/12-16 07:47

Bank: Københavnsk boligmarked lukker for førstegangskøbereBank: Københavnsk boligmarked lukker for førstegangskøbere

En almindelig familie har ikke længere råd til at købe et gennemsnitligt hus i København og omegn.

Stigende huspriser i og omkring København er hastigt på vej til at sende almindelige førstegangskøbere helt ud af det brandvarme boligmarked.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Den kontante advarsel kommer fra Arbejdernes Landsbank.

Ifølge bankens beregninger lægger boliglån og boligskatter for et hus på 140 kvadratmeter i København i dag beslag på mere end halvdelen af husstandsindtægten for en familie med en gennemsnitlig indkomst.

Det er det højeste niveau siden 2009.

- Priserne er kommet så højt op, at en almindelig familie ikke længere har råd til at købe et gennemsnitligt hus i København og omegn, siger Signe Roed-Frederiksen, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, til Finans.

Mens udgifterne til boliglån og boligskatter løbet med 52 procent af familieindkomsten i København, er tallet 41 procent for et hus i omegnskommunerne, viser tallene.

Lise Nyftoft Bergmann, boligøkonom i Nordea, understreger, at priserne på det københavnske boligmarked altid har været højere end i resten af landet.

- Men nu er det simpelthen blevet så dyrt, at der begyndte at komme en naturlig selektering, fordi det ikke er alle, som har så stor en pengepung, at de kan være med, siger hun til Finans.

Realkreditrådet har netop fremlagt nye tal for prisudviklingen, der viser, at huspriserne på Østsjælland er steget otte procent det seneste år.

I andet kvartal blev parcel- og rækkehuse i København handlet til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 30.413 kroner - den højeste nogensinde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Politiet: Særligt disse bilister...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx