Af Ritzau - 08/12-16 09:24; Opdateret: 08/12-16 12:32

Politikere tager afstand fra udsagn om skud mod flygtningePolitikere tager afstand fra udsagn om skud mod flygtninge

Dansk Folkepartis EU-ordfører erkender, at han burde have været mere præcis, men han undsiges stadig.

Det har vakt opsigt på Christiansborg og sociale medier, at EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth (DF) har udtalt sig om at skyde mod bådflygtninge.

Flygtninge, der sejler over Middelhavet i gummibåde, skal skydes mod, hvis de sejler inden for en bestemt sømilegrænse, lød det. Senere præciserede han det til at være "varselsskud", men det vækker stadig opsigt.

- Selvfølgelig skyder man ikke på folk, der flygter. Det burde ikke være nødvendigt at sige, skriver Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, på Facebook.

Hun får opbakning fra De Radikale.

- Kristian Thulesen Dahl er nødt til at lægge afstand til den udtalelse fra Kenneth Berth. Det kan ikke hænge i luften, at der må skydes efter flygtninge, skriver udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen (R) på Twitter.

Flere har påpeget, at det vil være inhumant at skyde mod flygtninge, som er på flugt fra krig og kan være traumatiserede.

- Kenneth Kristensen Berth: Traumatiserede mennesker på flugt skal man ikke skyde på eller imod. Punktum, skriver udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) på Twitter.

Den udlægning er politisk ordfører Penille Skipper (EL) enig i.

- Tusinder dør i Middelhavet på flugt fra Isil. Og DF vil skyde efter dem. Voksne, ansvarlige politikere foreslår simpelthen vold?, skriver hun og bruger et andet udtryk for Islamisk Stat.

Hvor dybt kan man synke, spørger Alternativets leder, Uffe Elbæk.

- Så overskrider Kenneth Berth fra DF endnu engang en etisk og moralsk grænse. How low can we go?, skriver han på Twitter.

Regeringspartiet Venstre minder om, at et varselskud kun skal bruges, hvis man har til hensigt at følge op på det, hvis episoden eskalerer.

- Vi skal finde fælles politiske løsninger på det her og ikke ty til vold. Jeg kan godt forstå, at det er nemt at sige, men det er ikke det rigtige sprogbrug.

- Varselskud er et varsel om anvendelse af fysisk vold, siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) til TV2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-stjerne er blevet...
bt.dk
'Inger Støjberg, jeg har lige løbet...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx