Af Ritzau - 06/10-16 20:24

Pape: Ny boligskat kan give tryghed for boligejerePape: Ny boligskat kan give tryghed for boligejere

De Konservative vil kæmpe for, at grundskylden ikke stiger fra 2017 til 2020, siger K-formand.

Det er nok ikke er breaking news, at De Konservative ønsker lavere boligskat og tryghed for boligejerne, når der i de kommende uger skal forhandles 2025-plan.

Sådan lyder det selvironisk fra De Konservatives formand Søren Pape Poulsen i torsdagens åbningsdebat i Folketinget.

Han har i hele sin formandsperiode fokuseret på at få aflyst stigninger i grundskylden og sænket boligskatten.

K-formanden fastholder i åbningsdebatten, at selv om De Konservative helst helt ville afskaffe boligskatten, så vil han ikke komme med ultimative krav til 2025-forhandlingerne:

- Vi vil hellere tage et lille skridt, end der ingen ting sker, siger Søren Pape Poulsen.

I første omgang vil De Konservative have gjort noget ved, at grundskylden i regeringens forslag kan stige fra 2017 til 2020. Først derefter bliver stigningen i grundskylden aflyst for de nuværende boligejere.

I sidste års finanslovsaftale fik De Konservative gennemført en fastfrysning af grundskylden i 2016. Det kunne måske være en model, som partiet vil bringe på bane i forhandlingerne.

Regeringen kan til gengæld notere sig, at Søren Pape Poulsen grundlæggende ser flere positive elementer i regeringens plan.

Hvis De Konservative skal vælge mellem Socialdemokraternes forslag om at forlænge skattestoppet eller gennemføre Venstres forslag til ny boligskat er der ingen tvivl:

- Jeg mener ganske klart, at det regeringen har lagt frem vil skabe størst tryghed for boligejerne, siger Pape og tilføjer:

- Betyder det så, at vi en til en mener, at det system, der er fremlagt er perfekt i sin fulde udstrækning? Nej, for det som regeringen og Socialdemokraterne ikke har med, er grundskylden fra 2017 til 2020.

Pape blev i debatten spurgt af Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen, om regeringens udspil - med input fra De Konservative - vil kunne give boligejerne tryghed for, at de ikke bliver beskattet ud af boligen.

Til det siger Pape:

- Det ser vi bestemt, at der kan findes en mulighed for i de forhandlinger, vi skal i gang med. Men det vil betyde meget for os, at vi får drøftet, hvad der skal ske fra 2017 til 2020, for der har vi en udfordring, siger Pape.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx