Af Ritzau - 23/09-16 12:18

Politiets tv-overvågning skal gøre Pusher Street tryg igenPolitiets tv-overvågning skal gøre Pusher Street tryg igen

Overvågningskameraer skal holde pusherne væk fra Christiania. Indtil videre er to kameraer blevet sat op.

Man kan ikke længere gå en tur gennem Christianias berømte handelsgade, Pusher Street, uden at blive fanget på overvågningskameraer.

Tidligt fredag morgen har Københavns Politi sat to kameraer op, som skal overvåge gaden, fortæller Dannie Rise, som er leder af Task Force Pusherstreet under Københavns Politi.

- Nu prøver vi at sætte et par kameraer op ad gangen over en periode. Så prøver vi at se, hvordan det går, og hvordan de dækker, siger han.

- Vi behøver ikke at sætte flere op end højst nødvendigt, hvis vi ellers kan få overvåget området. Der er ikke noget specielt hemmeligt i, hvor mange vi vil sætte op, men vi tager tingene lidt i etaper, forklarer han.

Overvågningen bliver sat op, efter at christianitterne tidligere på måneden rev boderne i Pusher Street ned. Det er en følge af, at to politibetjente og en civil for nylig blev skudt og såret i gaden. Også forbuddet mod at tage billeder blev ophævet.

- Kameraerne er en midlertidig foranstaltning. De skal hænge, indtil købere og sælgere bliver væk, og området bliver trygt igen, siger Dannie Rise.

Efter at politiet satte kameraerne op og forlod Christiania, gik der ikke længe, før folk i Pusher Street begyndte at diskutere, hvordan man nemmest kunne få dækket kameraerne til - eller ødelægge dem.

- Nu sætter vi dem op, og hvis de bliver ødelagt, så sætter vi nogle nye op, siger Dannie Rise.

Foruden kameraerne har politiet sat skilte op ved indgangen til fristaden, som oplyser om, at området nu bliver overvåget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx