Af Ritzau - 21/05-16 23:55; Opdateret: 22/05-16 08:24

S-profil vil have maksimumgrænse for asylansøgereS-profil vil have maksimumgrænse for asylansøgere

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen vil have et loft for antallet af asylansøgere i Danmark.

storybild

ARKIVFOTO. (Billede: Scanpix/Kasper Palsnov)

Står det til Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen, skal Folketinget vedtage en maksimumgrænse for antallet af asylansøgere og flygtninge, som Danmark kan tage imod.

Det siger han til Politiken søndag.

Gruppeformanden vil ikke sætte et eksakt tal på, men siger til avisen, at "Danmark skal tage imod så mange, som vi kan integrere succesfuldt".

Og det er "nærmere 1000 end 10.000 om året, hvis det er dem, der er svært integrerbare", lyder det.

Støjberg: Vigtigt med en nødbremse ved grænserne
Støjberg: Vigtigt med en nødbremse ved grænserne

- Det må bero på nogle af de standarder, vi sætter op rundt omkring i skoler, i boligområder og i daginstitutioner. Vi må sige, hvor mange, vi mener, vi kan have af tosprogede, før det knækker for os, så vi ikke kan magte opgaven, siger Henrik Sass Larsen til Politiken.

Hos Dansk Folkeparti kalder leder Kristian Thulesen Dahl meldingen fra Sass Larsen for "fantastisk". Han siger til Politiken, at han nu vil finde ud af, om det er en solomelding fra den socialdemokratiske gruppeformand, eller om det er partiets linje.

Leder for teltlejr fritstillet efter voldsom video
Leder for teltlejr fritstillet efter voldsom video

- Jeg vil brygge kaffe med det samme. Jeg vil indbyde Henrik Sass til en direkte snak om, hvorvidt han kan levere sit partis mandater til at lave det her. Så kan jeg stille med mine 37 mandater, og så er vi 84. Så skal vi finde seks mere i Folketinget, for at det kan blive officiel dansk politik, siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

Dansk Folkeparti har tidligere sagt, at omkring 1000 asylansøgere og flygtninge om året vil være passende. I 2015 tog Danmark imod cirka 20.000 flygtninge.

Den socialdemokratiske leder, Mette Frederiksen, har siden S-kongressen i september betonet, at asylansøgernes antal har betydning. Men hun har været yderst tilbageholdende med at svare på, hvad Danmarks kapacitet er i praksis.

LÆS OGSÅ: Adskillelse af barnebrudepar kan være problematisk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Blev pludselig berømt som Wozniackis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx