Af Ritzau - 07/09-16 12:33; Opdateret: 07/09-16 15:47

DF appellerer til at forlænge tilskud til folkeskolerDF appellerer til at forlænge tilskud til folkeskoler

Ifølge DF giver det ikke mening at flytte statslige job ud i landet og samtidig fjerne tilskud til skoler.

storybild

Alex Ahrendtsen, der er folkeskoleordfører i Dansk Folkeparti, vil tage forlængelse af tilskud til folkereformen op ved forhandlingerne om næste års finanslov. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Regeringen lægger ikke op til at forlænge et tilskud, som de svage kommuner fik ved indførelsen af folkeskolereformen i finanslovsforslaget for 2017.

Dermed står kommunerne til at få 300 millioner kroner mindre i tilskud næste år, men det ville give god mening at forlænge tilskuddet, mener Dansk Folkepartis folkeskoleordfører, Alex Ahrendtsen.

- Det giver ikke rigtigt nogen mening, at regeringen på den ene side flytter statslige institutioner og job ud i landet og med den anden hånd tager et ekstra tilskud til folkeskoler i udkantskommunerne.

- Vi ved, at mange af udkantskommunerne har det svært økonomisk og derfor kan have svært ved at opretholde folkeskoler. Vi vil selvfølgelig prøve at overbevise regeringen om, at det er et dårligt sted at spare, siger ordføreren.

Det er planlagt, at tilskuddet til skolereformen på 600 millioner kroner skal halveres fra næste år frem til 2018, hvor det forsvinder helt.

Alex Ahrendtsen vil ikke garantere, at partiet ikke vil stemme for en finanslov, hvor tilskuddet til folkeskolen fortsat står til at blive halveret.

- En finanslov er et kæmpestort puslespil. Det eneste, vi kan, er at gøre regeringen opmærksom på, at det ikke er det bedste sted at spare, siger han.

Venstres undervisningsordfører, Anni Matthiesen (V), henviser til, at aftalen om at udfase tilskuddet til opstarten af folkeskolereformen er en del af en aftale fra 2014, som blev indgået med Kommunernes Landsforening (KL).

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen har dog advaret om, at det vil have konsekvenser for eleverne, hvis tilskuddet, der blandt andet er gået til flere lærere, ikke bliver forlænget.

Men det er kommunernes opgave at finde pengene, understreger Venstre-ordføreren.

- Man følger undervejs implementeringen af reformen tæt. Det er kommunernes ansvar at leve op til det, som også KL har nikket ja til. Så hvis der er skoler, der er meget bekymrede, skal de rette henvendelse til deres eget byråd.

- Men vi lytter altid til de ting, der bliver bragt ind til bordet, siger Anni Matthiesen med henvisning til forhandlingerne om finansloven 2017.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx