Af Ritzau - 07/11-16 17:05; Opdateret: 07/11-16 17:22

Finansloven kan sætte ny politiskole på danmarkskortetFinansloven kan sætte ny politiskole på danmarkskortet

Dansk Folkeparti presser på for at få placeret en ny politiskole i Vestdanmark i 2018.

Da der sidste år landede en bred politisk aftale om politiets rammer frem til 2019, blev det aftalt, at der skulle oprettes en ny politiskole et sted i Vestdanmark.

Formålet var, at der hurtigere skal kunne uddannes flere betjente.

Men selv om det er over et år siden, har man endnu ikke fundet ud af, hvor skolen skal placeres. Det skal finansloven give svaret på, mener Dansk Folkeparti.

På vej ind til finanslovsforhandlinger mandag eftermiddag med de øvrige borgerlige partier siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl:

- Det er stærkt kritisabelt, at vi ikke for længst har fået det på plads. Nu er der gået et år, siden vi lavede aftalen og stillede i forventning, at der ville komme en politiskole i Vestdanmark.

- Og der er ikke truffet afgørelse endnu. Det, der er vigtigt for os, er, at der kan optages elever på en ny skole i Vestdanmark i 2018. Det er det, vi går efter, siger han.

Begge de øvrige støttepartier er åbne for at inddrage politiskolens placering i finanslovsforhandlingerne.

- Det er hevet ind i finanslovsforhandlingerne, og det er fint med os – så træffer vi en beslutning her, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Adspurgt om Liberal Alliance også vil være med til at fastlægge politiskolens placering i finansloven, svarer partileder Anders Samuelsen:

- Det er et af de temaer, der er oppe. Og jeg tror på, at vi finder hinanden på det her felt.

Dansk Folkeparti går samtidig ind til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) med et krav om 100 ekstra betjente ud over de 300 i 2016 og 2017, der blev aftalt med sidste års politiforlig.

Mens De Konservative "altid" støtter forslag om flere betjente, mener Liberal Alliance som udgangspunkt, at politistyrken ikke skal være større, men mere effektiv.

- Vi lytter til det, der kommer på bordet fra de andre partier, siger Anders Samuelsen.

- Og så prøver vi at spille konstruktivt ind med, hvordan man kan få reelt 100 betjente flere ved at afbureaukratisere, så betjentene laver det, de er uddannet til.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx