Af Ritzau - 21/12-16 15:44; Opdateret: 21/12-16 17:58

Evakuering fra krigshærgede Aleppo meldes genoptagetEvakuering fra krigshærgede Aleppo meldes genoptaget

Efter en dags stilstand er evakueringen af borgere i det østlige Aleppo tilsyneladende genoptaget.

Evakueringen af indbyggere fra den sønderbombede by Aleppo i Syrien ser ud til at være genoptaget efter en dags forsinkelse.

Det skriver Reuters.

- Busser kører igen ud af det østlige Aleppo. Vi håber, at det vil fortsætte, så beboerne kan blive sikkert evakueret, siger en FN-diplomat til Reuters.

Onsdag har 60 busser forladt det østlige Aleppo, som indtil for nylig var under oprørsgruppers kontrol.

Evakueringen af den syriske by blev indledt i sidste uge, da præsident Bashar al-Assads styre gav grønt lys efter appeller fra hele verden.

Bustransporten af mennesker ud af byen har været indstillet et par gange. De evakuerede måtte vente i frysende kulde, da adskillige busser blev forsinket.

Nyhedsorganisationen for den militante, shiamuslimske bevægelse Hizbollah, som fra Libanon støtter Assad, oplyser, at 20 busser med oprørere og deres familier har forladt Aleppo med kurs mod områder kontrolleret af oprørerne.

Der er hidtil evakueret 25.000 personer fra ruinerne i det østlige Aleppo, oplyser Den Internationale Røde Kors Komité, som har overvåget forløbet.

Samtidig er 750 personer evakueret fra landsbyerne al-Foua og Kefraya, som støtter Assad. Den syriske regering kræver dem flyttet væk som modydelse for at evakuere oprørere fra Aleppos østlige del.

Der er dræbt over 300.000 syrere i borgerkrigen, som har ødelagt Syriens næststørste by, Aleppo, skabt verdens største flygtningekrise og næret den militante gruppe Islamisk Stat.

I Aleppos vestlige del, som kontrolleres af regeringen, var der tirsdag gadefester, hvor der blev tændt et juletræ. Den syriske hær har i højttalere advaret oprørerne om, at hæren er på vej ind i byens østlige del.

FN har sendt 20 personer til Aleppo for at overvåge evakueringen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx