Af Ritzau - 11/12-16 12:26

Tyrkisk minister sværger hævn efter bomber i IstanbulTyrkisk minister sværger hævn efter bomber i Istanbul

Disse angreb svækker os ikke, men bringer os nærmere sammen som nation, siger den tyrkiske regering.

Tyrkiets indenrigsminister sværger hævn, efter at mindst 30 politiofficerer blev dræbt ved to koordinerede bombeeksplosioner uden for et fodboldstadion i det centrale Istanbul.

- Før eller siden vil vi få vores hævn. Dette blod vil ikke blive efterladt på jorden, siger indenrigsminister Suleyman Soylu i en tale i politihovedkvarteret i Istanbul.

Bomberne - den ene en bilbombe og den anden en selvmordsbombe - dræbte 38 og sårede omkring 155.

Eksperter siger, at der mindst blev brugt mellem 300 og 400 kilo sprængstoffer. Eksplosionen var så voldsom, at den efterlod et krater, der hvor bilen havde stået ved stadionet, der er hjemmebane for storklubben Besiktas

Soylu siger, at den første eksplosion skete to timer efter topkampen mellem Besiktas og Bursaspor ved et samlingssted for politifolk. Den anden skete, da politifolk omringede en selvmordsbomber i den nærliggende Macka park.

Ifølge de seneste oplysninger, vi har fået, så er 38 dræbt, siger Soylu, som på en pressekonference erklærede, at "disse grusomme angreb svækker os ikke, men bringer os nærmere sammen som nation".

Han siger, at syv af de dræbte var civile.

Over en halv snes personer er blevet tilbageholdt af politiet.

Soylu peger på Kurdistans Arbejderparti, PKK, som ophavsgruppen til dobbeltangrebet.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har aflyst et planlagt besøg i Kasakhstan efter det dobbelte bombeangreb.

PKK, der betragtes som en terrororganisation af USA, EU og Tyrkiet, er allieret med den kurdiske YPG-milits i Syrien, som er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat i Syrien.

Der er omkring 14 millioner kurdere i Tyrkiet. Der bor også kurdere i de tilstødende dele af Irak, Iran, Armenien og Syrien.

PKK greb til våben mod den tyrkiske regering i 1984. Siden da er flere end 45.000 mennesker blevet dræbt i konflikten. PKK's erklærede mål var først en uafhængig kurdisk stat. I dag er målet mere selvstyre i de kurdiske områder i det sydøstlige Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
'Kæmp eller tilslut dig': Danske...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx