Af Ritzau - 18/11-16 14:31; Opdateret: 18/11-16 15:37

Det bliver billigere at købe bil fra på tirsdagDet bliver billigere at købe bil fra på tirsdag

Registreringsafgiften på biler sænkes med 250 millioner kroner i 2017, fremgår det af finanslovsaftalen.

Registreringsafgiften på biler ryger ned igen, og dermed bliver det billigere at købe ny bil.

Det fremgår af den finanslovsaftale for 2017, som blå blok fredag eftermiddag har præsenteret for pressen. Nedsættelsen af registreringsafgiften træder i kraft allerede fra på tirsdag.

Samlet vil staten hive 250 millioner kroner mindre ind i registreringsafgift i 2017, mens det efter 2020 vil være omkring 200 millioner kroner mindre årligt.

En nedsætning af registreringsafgiften har været et hovedkrav i forhandlingerne fra Liberal Alliance, der også sidste år fik forhandlet sig til en en lavere registreringsafgift.

- Jeg er godt tilfreds. Det er svært at være ked af det, når man som liberal går ud af lokalet med en skattelettelse, siger Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen.

Ved sidste års finanslov gav aftalen en forventet sænkning i omegnen af 350 millioner kroner i 2016.

Som det er nu, betaler man 105 procent i registreringsafgift af de første 84.600 kroner af bilens værdi. Værdien over det beløb betales der 150 procent af.

Det er grænsen på de 84.600 kroner, der nu stiger med 22.000 kroner til 106.600 kroner. Også motorcykler bliver billigere, da skalaknækket her hæves fra 26.700 kroner til 33.600 kroner.

I sidste års finanslovsforhandlinger sænkede partierne i stedet den øvre sats fra 180 procent til de nuværende 150 procent.

Liberal Alliance havde et ønske om, at det igen skulle være den øverste sats, der røg ned. Det ville især gavne dem, der køber dyrere biler.

Det fik Dansk Folkeparti dog forhandlet sig væk fra i forhandlingerne, men det generer ikke Anders Samuelsen.

- Jeg har det med registreringsafgiften som med at spise en elefant. Den skal tages i små bidder, til den til sidst er væk, siger han.

Samtidig glæder Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig over, at ordningen ifølge ham sikrer en "mere balanceret nedsættelse for almindelige danskere bilindkøb."

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hareide afslører sin startopstilling:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx