Af Ritzau - 27/09-16 10:42

OVERBLIK: Terrorsagen mod fire formodede hjælpereOVERBLIK: Terrorsagen mod fire formodede hjælpere

Fire mænd er i Københavns Byret frifundet for anklager om medvirken til terror. Her er anklagerne mod dem.

Tirsdag har Københavns Byret frifundet fire mænd for anklager om medvirken til terror. Mændene var ifølge anklagemyndigheden medansvarlige for Omar el-Husseins drab og drabsforsøg ved synagogen i Krystalgade i februar i fjor.

Her er de væsentligste anklager mod dem:

* LE, 21 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme ved i forening med de andre tiltalte at tilskynde Omar el-Hussein til at begå angrebet ved synagogen. Gennem tæt kontakt med Omar el-Hussein i løbet af eftermiddagen havde LE og de andre tiltalte ifølge anklagemyndigheden medvirket til terrorisme.

LE er desuden tiltalt for sammen med el-Hussein og den tiltalte BH at have bortskaffet den M95-riffel, som el-Hussein brugte ved angrebet mod Krudttønden tidligere samme dag.

Ifølge anklageskriftet er der tale om bortskaffelse af bevismateriale og for overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder.

* BH, 26 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme og bortskaffelse af M95-riffel på samme måde som LE.

* MR, 32 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme på samme måde som de øvrige og derudover tiltalt for simpel overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af 57 stykker 7,5- og 9-millimeter-ammunition, da han blev anholdt 19. marts 2015.

Ammunitionen svarede til den ammunition, som el-Hussein var i besiddelse af, og derfor indgik overdragelse af ammunition som en del af tiltalen mod den fire i det forhold, der handlede om medvirken til terror.

* IA, 23 år: Tiltalt for medvirken til terrorisme på samme måde som LE, BH og MR.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Kronprinsen dybt rørt af danskernes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx